Calea către nivelul superior

Întrebare: Dacă sunt sclav al emoțiilor mele și sunt dominat de dorințele care mi-au fost impuse, cum poate înțelepciunea Cabalei să mă ajute să-mi schimb perspectiva dacă este rezultatul direct al dorințelor și emoțiilor mele?

Răspuns: Toate dorințele și emoțiile tale sunt determinate de nivelul în care te afli, de atributele tale majore. Acum sunt egoiste.

Dar dacă începi să studiezi serios înțelepciunea Cabala, vei atrage ceea ce se numește lumina superioară și va începe să te schimbe treptat. În consecință, vei începe să vezi o lume diferită în noile voastre atribute.

Lumea care este cea mai apropiată de noi este lumea în care vei începe să simți că totul se află într-o stare de unitate absolută, integralitate și conexiune reciprocă completă. Acesta este sentimentul la cel mai mic nivel, nu în profunzimea atingerii fiecărui obiect și a straturilor sale.

Aceasta înseamnă că obții lumina Nefesh din lumea Assiya, primul nivel din cele 125 de niveluri. Acest lucru îți va oferi o idee despre ceva care este mai înalt decât nivelul tău.

Întrebare: Percep lumea corporală prin simțurile mele naturale. Când începem să ne unim cu alți oameni, începem să simțim un nou sentiment calitativ, lumea superioară. Se numește aceasta Creatorul?

Răspuns: Acesta este următorul nivel. Îl poți numi Creatorul, deoarece este un nivel mai înalt decât tine, dar te înalți la el și devii ca El.

Întotdeauna apelăm la nivelul care este mai mare decât noi şi anume Creatorul. Se dezvăluie imediat și devine mai înalt.

Din „Fundamentele Cabalei” din KabTV, 26.08.18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: