Calea către o comunicare finală

Întrebare: Internetul este astăzi o sursă inepuizabilă de comunicare. Din ce în ce mai des, se formează comunități virtuale caracterizate de absența restricțiilor asupra limbilor, anonimat, voluntariat, obiective și interese comune.

Care credeți că este tendința acestor schimbări? Către ce ne împinge natura?

Răspuns:  Natura ne împinge spre o comunicare corectă între noi. Nu știm încă ce este comunicarea corectă, dar treptat, vom afla. Va mai dura câțiva ani și vom înțelege ce cere natura de la noi.

În cele din urmă, totul se va reduce la schimbarea comunicării dintre oameni. Vedem că de-a lungul multor milenii de dezvoltare, oamenii au încercat să ajungă la o nouă stare de comunicare. Au urmărit descoperirea pământului, a puterii și bogăției, dar în cele din urmă și-au dat seama ce imagini, metode și forme de comunicare erau cele mai optime pentru ei. Nu înțelegeau ce fac, dar, în general, se îndreptau spre acest lucru.

Iar în timpul nostru, aceste clarificări sunt ridicate la un nou nivel. Se pare că însăși tehnologia schimbării distanțelor, care sunt reduse datorită tehnicilor de transport, a comunicării virtuale între noi etc., ne conduce la faptul că putem stabili foarte rapid și eficient o comunicare finală între noi.

În același timp, descoperim că conexiunea noastră este pur mecanică, tehnică și nu cea pe care natura o cere de la noi.

Întrebare: Credeți că apariția unor astfel de comunități virtuale în care toată lumea poate comunica cu milioane de oameni este un fenomen pozitiv?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: De sute de ani, cărțile au fost principala sursă de informare, dar astăzi acestea pur și simplu dispar și întreaga comunicare s-a schimbat. Este asta dezvoltare sau degradare? Dacă în trecut o persoană putea citi mai multe cărți pe săptămână, astăzi oamenii citesc mult mai puțin.

Răspuns: În orice caz, forma înregistrării în scris nu va dispărea și o vom folosi în continuare. La urma urmei, aceasta, sub formă de scris, nu este comunicare, ci memorie.

Din KabTV “Abilități de comunicare” 10/7/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: