Calea complicata a atingerii simplitatii divine

Intrebare: Daca totul in lumea asta isi are originea in radacinile superioare, de unde vin toate obiectele artificial inventate, cele care nu exista in natura, cum ar fi de exemplu un vehicul cu roti?

Raspuns: Natura toata este o imagine care apare in mine, si totul coboara la mine de Sus. In lumea spirituala nu exista automobile, dar notiunea in sine trebie sa existe ; altfel cum ar fi posibil ?

In forma lor evidenta, radacinile lumii superioare se manifesta in noi ca si patru nivele ale naturii: mineral, vegetative, animat si vorbitor. Iar restul coboara la noi sub forma unui gand.  Toate inventiile noastre artificiale (rachetele sau masinile) isi au radacinile in gandul superior si nu sunt rezultatul observarii naturii. Nu se extinde direct, fortat de Sus in jos, ci mai degraba este inventat de om care completeaza singur cu ceea ce ii lipseste in aceasta lume.

Cele patru stadii ale Luminii Directe se extind de Sus in jos, din lumea Infinitului la lumea corporala, ducand lumile mai departe, Partzufim, Sefirot si numeroasele lor combinatii. La fiecare grad, tot ce este prezent in gradul inferior, toate formele vin la el de la cel superior, cu toate ca am putea crede ca la nivelul inferior ar putea exista forme mai dezvoltate pentru ca lipsa perfectiunii cere sa gasim o mai mare diversitate si combinatii de materii.

Deasupra, in lumea Infinitului, totul apare ca un intreg, o unitate completa.In acest fel simplu este comparat cu lumea noastra complexa. Dar in esenta, aceasta lume a noastra nu este una bogata ; pur si simplu trebuie sa se imparta intr-un numar mare de parti componente.

Dedesubt se afla milioane de elemente le naturii: minerale, plante, animale si oameni, si in fiecare din ei exista o multitudine de detalii. Dar pe masura ce urcam treptele lumilor vedem din ce in ce mai putine.

De fapt, ca sa decodificam notiunea de unitate care exista Sus, in Infinit, avem nevoie de nenumarate elemente pe care, cand le asezam impreuna corect pot recrea acest intreg al lumii noastre. Este normal ca exista o diferenta mare intre gradele superioare si inferioare, in masura in care cel inferior este mai mult material si, consecvent cere mai multe detalii.

In afara de asta, nu este nimic in gradul inferior care sa nu existe in cel superior. Simplu, detaliile individuale care sunt revelate  in cel inferior sunt legate intre ele in cel superior si deci, sunt percepute  ca un intreg. Dar in realitate, nu este doar un intreg. Ca si in lumea Infinitului, totul apare un intreg in dorinta sa de a darui, si nu vedem nici o separare. Totusi, asta nu inseamna ca toate aceste definitii nu exista.

In lumea Infinitului sunt nenumarate elemente, dar toate sunt legate intr-un intreg, si deci, este numita simplu Lumina infinita care umple intreaga creatie. Dar de fapt nu este o « simpla » Lumina a Nefesh, ci mai degraba NRNHY de NRNHY (Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida), care este de 620 de ori mai mare decat ceea ce este doar perceputa ca simpla.

Gradul inferior abia ajunge sa se cunosca pe sine intr-o astfel de forma ‘’complexa’’. Cream atat de multe lucruri diferite in el doar datorita slabiciunii noastre deoarece nu putem sa atingem gradul superior altfel. Iar cand  atingem gradul superior, nu mai avem nevoie de aceste suplimente.

Toata abundenta de detalii pe care o am in gradul inferior isi are radacinile in ceea ce am adaugat pentru a ma completa in legatura cu gradul superior.  Dar de Sus in jos sunt acelasi elemente care continua sa coboare la mine.

Aceasi lume a Infinitului este prezenta in lumea noastra. Si intreaga varietate de detalii care sunt adaugate de mine sau dezvaluite de mine in natura deriva din faptul ca sunt incapabil sa percep aleasta lume simpla a Infinitului. Totul in jurul meu este privit ca lume imaginara. Toate lumile sunt doar « ascundri disparute » ale lumii Infinitului, unde nu mai este nimic decat dorinta (dorinta de a primi) umpluta cu Lumina simpla.
From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 2/7/2011, “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: