Calea dificilă către scop

Intrebare: Ce inseamna pentru o persoana normala interzicerea venerarii sau servirii idolilor?

Raspuns: Sa nu venerezi idolii inseamna sa nu percepi existenta noastra actuala ca o stare adevarata.

Tora nu se adreseaza persoanelor obisnuite, ci persoanelor care vor sa dobandeasca Creatorul si sa reveleze lumea.

Intrebare: Tora a fost scrisa acum multa vreme, acum cateva mii de ani, dar vorbeste de lucruri prin care umanitatea a trecut si continua sa mai treaca. Este scris “Cel putin ridici privirea spre ceruri si vezi soarele, luna si stelele si toate corpurile ceresti, pe care Domnul Dumnezeul tau le-a atribuit tuturor popoarelor sub intregul cer si sa fi impins sa te inchini in fata lor si sa le venerezi”. Este ca si cum Tora e atragatoare, “Inceteaza sa te mai rogi la idoli intr-un final!”

Raspuns: Treaba este ca nu sunt alte forte in natura in afara de singura forta care controleaza absolut tot. Nu este nici bine, nici rau, nici calitati opuse diverse sau influente. Totul este doar o manifestare a singure forte, un gand, o intentie si un scop.

Daca ma indepartez, chiar si pentru un milimetru de scop, presupunand ca eu insumi ma gandesc ca vreau, atunci asta se considera pacat.

O persoana trebuie sa creeze un mediu pentru el insusi care sa-l mentina pe directia spre unicitatea Creatorului. Daca respecta aceasta regula, nu va face niciodata in viata greseli si va inainta corect. Creatoul il dezvolta trimitandu-i in mod constat dubii diferite si aratandu-i ca, se presupune, ca exista si alte surse in influenta in afara de El.

O persoana, in ciudata tuturor tulburarilor si imaginilor aparente, trebuie sa determine Creatorul din spatele lor si sa-si aduca aminte ca este doar o singura forta, o singura intentie si un singur scop care il conduce.

Daca persoana studiaza Cabala si daca este intr-un grup corect care il sprijina tot timpul in aceasta abordare a realitatii, atunci nu este nicio problema. Treptat el afla exact ce se intampla in jurul sau.

In acelasi timp, el este curatat de societatea larga care il tot limpezeste, turnand galeti de mizerie pe el. Cum altfel este posibil sa scuturi o persoana? Se conecteaza pe el insusi la iubirea infinita pentru Creator ca sursa a tot ceea ce i se intampla, anulandu-si egoismul, bariera care-l separa de Creator.

Un om, in ciuda tuturor zgomotelor si imaginilor vizibile, ar trebui sa identifice Creatorul in ele si sa nu uite ca este condus de o singura forta, o singura intentie si un singur scop.

Intrebare: Creazi ca galetile de mizerie ajuta persoana sa se elibereze de “eu-ul” sau?

Raspuns: Vezi in asta o mare salvare deoarece, altfel, nu ai fi capabil sa te desprinzi de masele obisnuite si de propriul egoism.

Cum altfel se poate rupe cineva de egoism? Doar atunci cand toata lumea din jurul tau incepe sa te invinuie si sa-ti reproseze. Asta este exact calea prin care forta superioara influenteaza o persoana. Creatorul pregateste bazele pentru viitoarea Sa revelare in avans. Fara asta, este imposibil sa te apropii de El.

Din contra, eu trebuie sa imi doresc sa fiu curatat. In acelasi mod in care curatam un peste inainte sa-l gatim, atat pe interior cat si pe exterior, acesta este modul in care vreau sa fiu tratat.

Daca o persoana intelege scopul ultim care sta in asta, atunci este de acord cu tot si ii multumeste Creatorului pentru test, deoarece, pentru ea, asta nu este un rau, ci mantuire.

Intrebare: Insa iti poti imagina ce s-ar intampla daca intreaga lume cu intelegerea sa a adevarului, dintr-o data ar incepe sa reveleze ceva!

Raspuns: Asadar, trebuie sa crestem tehnica noastra, impreuna cu ceea ce este revelat, sa explicam oamenilor ce inseamna sa te indrepti catre scop.

Creatorul nu face nimic in zadar. Eu si miile noastre de studenti din intrega lume trebuie sa acceptam toate aceste conditii care ne sunt date de sus. Haideti sa presupunem ca vom fi umiliti, insultati si vorbiti de rau.

Si ce? Nu ma intereseaza asta. Ma intereseaza un singur lucru: daca suntem conectati unul cu celalalt, daca mergem mai departe cu conditiile pe care Creatorul ni le-a dat si daca percepem raul ca pe un bun absolut.

O persoana trebuie sa multumeasca pentru rau, asa cum o face pentru bine, deoarece raul este doar o manifestare a egoismului pe care trebuie sa-l corecteze. In timpul inaltarii catre urmatorul nivel, egoismul va fi revelat din ce in ce mai mult si nu ai ce face in legatura cu asta, dar trebuie sa te inalti catre nivelul urmator, folosind acest egoism! Diferenta dintre nivele este urmatorul prag al nivelului egoismului pe care trebuie sa-l depasim.

Iti poti imagina cata putere trebuie sa primim de la Creator pentru a fi conectati intre noi si sa urcam spre scop in ciuda a tot?

Imagineaza-ti ce bucurie este cand ti se da asemenea “flacari ale Inchizitiei” si in acelasi timp oportunitatea de a te ridica deaspura acestora!

O persoana nu primeste obstacole decat ceea ce poate depasi. In sfarsit am atins aceste obstacole si le vom avea acum! Invatam ca inaltarea spirituala este doar deaspura manifestatiilor egoismului. Prima data, ni se da o perioada de timp cand studiem, ne unim si invatam intelepciunea Cabala. Dar odata ce suntem pregatiti, imediat ni se da o problema serioasa.

Intrebare: Deci, daca apare o problema serioasa, asta inseamna ca incepem sa exploram urmatorul nivel?

Raspuns: Desigur, fara dubii si nu avem dreptul sa cadem. Trebuie sa o stapanim deoarece toata umanitatea este in spatele nostru si suntem responsabili pentru aceasta. Nu poate exista retragere. Acesta este jocul pe care Creatorul il joaca cu noi!

Mai mult, in timpul nostru, aceasta este soarta intregului univers, a tuturor lumilor, a tuturor sufletelor care ne-au adus intelepciunea Cabala si acum suntem responsabili sa ridicam sufletele intregii umanitati deasupra tuturor marilor Cabalisti.

Din emisiunea de pe  KabTV “Secretele Cartii Eterne” 2/17/16

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: