Calea spre adevăr

749.02Profeți, Iosua, 24:3: Eu am luat pe tatăl vostru Avraam de pe cealaltă parte a râului, l-am purtat prin toată țara Canaanului, i-am înmulțit sămânța și i-am dat pe Isaac.

Din țara situată între Tigru și Eufrat, de la dorințele și scopurile egoiste, Creatorul i-a călăuzit pe copiii lui Israel către dorințe și intenții complet diferite, la un alt nivel de existență. Este scris alegoric în Tora că ei au părăsit, aparent fizic, partea cealaltă și au venit pe acest pământ.

Faptul este că o ideologie complet nouă a început să se trezească în Avraam: întrebări despre sensul vieții și dorința de a atinge forța superioară. Ca urmare a unei căutări interne, aceasta l-a condus treptat la Creator.

Întrebare: Ce este „Avraam” în interiorul nostru?

Răspuns: Este o stare în care cineva își caută scopul în viață, suferă, este confuz, dar totuși îl găsește. Este aranjat special pentru ca el să afle, în cele din urmă, de ce are nevoie pe acest pământ. Iar atunci când Creatorul îi dezvăluie adevăratul sens al vieții, el înțelege că acesta este totul.

În dorințele noastre, vrem să ajungem la adevăr. Cum ni se va părea? Nu-l puteți prezenta unui copil, ci doar unei persoane care a căutat mult timp, a evoluat și va putea înțelege acest adevăr.

Din „Secretele Cărții Eterne” de la KabTV 9/6/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: