Calea spre o dorință comună

746.03Profeții, Iosua, 21:43: Nu a lipsit nimic din toate lucrurile bune pe care Domnul le-a vorbit casei lui Israel; toate s-au împlinit.

Creatorul a promis copiilor lui Israel că vor primi țara ca o alocare, numai dacă El va fi cu ei. Totul este în mâinile lor. Ei se stabilesc deja pe pământ, transformându-și toate dorințele („pământ, Eretz” – de la cuvântul „Ratzon, dorință”) în dăruire, conexiune și iubire.

Fiecare cultivă pământul, adică stă în partea lui de dorință. Nu poate fi altfel, pentru că fiecare a primit partea sa din fărâmițarea lui Adam, sufletul comun. Prin urmare, o persoană înțelege ce trebuie să facă, ce trebuie să corecteze și cum să fie conectată cu ceilalți pentru a ajunge în cele din urmă la o dorință comună, la un sistem comun numit Adam. Aici totul se desfășoară după un program.

Copiii lui Israel știu ce trebuie să facă. Cohanimii (Cohenii, Preoții) și Leviții le explică cu răbdare toate acestea, apoi noi trepte sunt dezvăluite tuturor.

Prin urmare, chiar dacă se manifestă un egoism mai mare, ei stăpânesc cu succes pământul, aceste dorințe sparte.

Totul se întâmplă în interiorul unei persoane. Este vorba despre stabilirea legăturii dintre el și ceilalți.

Întrebare: În ce caz se adeverește promisiunea Creatorului?

Răspuns: În orice caz: fie prin suferință, fie prin muncă sârguincioasă și serioasă. Toată lumea este obligată să își termine lecția. Dar cum o faci? Fie pe o cale scurtă și amabilă, fie pe o cale lungă de suferință. Dar, într-un fel sau altul, tot vei ajunge la ceea ce se spune.

Din „Secretele Cărții Eterne” de la KabTV 8/23/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: