Calendarul evreiesc: anul intermediar

Întrebare: Ce este un an intermediar?

Răspuns: Există mai multe modificări bazate pe astronomie care au fost introduse în calendarul evreiesc. Se repetă o dată la patru ani, o dată la fiecare șapte ani și o dată la 50 de ani. Avem nevoie de ele pentru a echilibra linia dreaptă și cea stângă, în mijloc.

În anul intermediar, care se întâmplă la fiecare patru ani, se adaugă încă o lună.

Odată la șapte ani, Shemittah, anul sabatic, vine atunci când este interzisă cultivarea culturilor: „Nu vă faceți griji, nu veți muri de foame, dacă timp de șase ani sunteţi atenţi la tot ce aveți nevoie. Nu plantați nimic în al șaptelea an.” Aceasta este o interdicție absolută.

Întrebare: Deci, o persoană nu pune întrebarea: „Cum? Dacă n-am plantat nimic, ce să mănânc?

Răspuns: Nu, dacă cineva se află sub forţele spirituale, atunci el funcţionează în deplin acord cu astronomia, cu legile naturii și cu legile cosmice. Deci, nu vă faceți griji, veți avea o recoltă pentru acest an, nu aveți nevoie să plantați sau să curățați pământul. Asta este, există legi speciale cu privire la modul de a nu interfera cu natura minerală și vegetală, în al șaptelea an.

Există, de asemenea, al 50-lea an (Yovel), când toate datoriile sunt șterse. Dacă cineva a cumpărat sau a vândut teren cuiva, atunci în al 50-lea an, totul se va întoarce la starea dinainte. Cu alte cuvinte, terenul trebuie să se întoarcă la proprietarul inițial.

Și cine este proprietarul original? Așa cum se afirmă în Tora, când evreii au venit în țara lui Israel, au împărţit tuturor și au notat fiecare bucată de pământ care a fost dată, fiecărei persoane, pentru a o folosi. Toate acestea au fost documentate și, prin urmare, cel care a trăit pe acest pământ a trebuit să-l returneze la fiecare 50 de ani, proprietarului. Timp de 50 de ani a putut să îl închirieze, să îl cultive și așa mai departe. Acestea sunt legi foarte serioase care au fost adoptate acum 3000 de ani. Există documente despre modul în care aceste legi au fost elaborate, adoptate și confirmate legal. Deoarece mulți oameni au participat la acest lucru, totul a trebuit să se conformeze în consecință..

Punerea în aplicare a legilor a presupus că oamenii primesc din aceasta un supliment foarte serios la recolta lor, la forțele lor de viață. Dar aceste legi sunt valabile numai în Israel, în străinătate nu este nevoie de ele.

Din Lecția zilnică de Cabală în limba rusă 12/30/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: