Calendarul – programul nostru de viață

Întrebare: Ce înseamnă pentru cabaliști Anul Nou?

Răspuns: Un an nou este o nouă aventură. „An” în ebraică este „șana”, de la cuvântul „Leșanen” – repetiție.

Repetiția celor patru anotimpuri, care se schimbă printr-o singură mișcare de revoluție a Pământului în jurul Soarelui și alte cicluri ale calendarului, sunt bazate pe cele zece Sfirot ale unui Parțuf Spiritual și diviziunile lor.

De exemplu, cele 4 faze ale Parțuf-ului, multiplicate de cele 3 linii, fac 12. De aceea, anul este divizat în 12 luni, ziua în 12 ore (Lumina Hasadim) și 12 ore noapte (Lumina Hohma).

Divizarea în 6 părți a lui Zeir Anpin, multiplicat cu 10 fac 60. De aceea, sunt 60 de secunde într-un minut și 60 de minute într-o oră.

În plus, există un an de trecere care are 13 luni. Este un an special, al șaptelea și un alt an special al cincizecilea.

Totul este construit pe corespondența dintre fazele Soarelui, ale Lunii și ale Pământului și schimbările lor reciproce.

Calendarul este programul vieții noastre. Măsurarea numai după Soare sau după Lună nu reflectă toate caracteristicile existenței noastre, cadrul său și nu ne prezintă viața în mod clar. De aceea, în timp ce calendarul creștin este construit după ciclul solar și cel musulman după cel al Lunii, calendarul evreiesc este bazat pe Soare, Lună și rotația Pământului.

Cele trei tipuri de calendar corespund celor trei linii: linia stângă, linia dreaptă și linia de mijloc. Linia din stânga este calendarul creștin, cea din dreapta este cel musulman și cea din mijloc este calendarul evreiesc, care include Soarele, Luna și Pământul.

De aceea, calendarul evreiesc area cea mai mare acuratețe. A fost calculat cu mii de ani în urmă, în Babilonul antic și apoi testat și confirmat cu 1 800 de ani în urmă de Rabi Iuda HaNasi. Și nu a fost schimbat de atunci.

Deci, sărbătorile evreiești nu se schimbă în vară sau în iarnă, cum se întâmplă la musulmani. De asemenea, nu sunt probleme cu anii, ca la creștini. În calendarul evreiesc este menținută linia din mijloc, care este mereu stabilă.

Astfel, totul se întâmplă în funcție de divizarea în Sfirot: Keter, Hohma, Bina, Zeir Anpin și Malhut. În acest fel este aranjată corespondența între planete în natură și, funcționează.

Din Lecâia zilnică de Cabala în limba rusă 30/12/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: