Calibrati-va in functie de punctul de referinta

Intrebare: Cum stiu sigur ce anume ma controleaza la un moment dat: dorinta de a primi sau cea de a darui?

Raspuns: Depinde de mediul de care esti atras. Nu exista criterii cu care sa verifici asta. Punctul de plecare este dorinta de a primi placere. Cu ajutorul mediului corect, incep sa analizez situatia si sa discern intentiile mele egoiste.

Inainte nu puteam remarca puterea inclinatiei rele in mine, acum insa mi-am schimbat criteriile de verificare. Nu exista Creator in fata mea. Deci, ma verific pe mine prin mediu, si in functie de valorile sale determin ce inclinatie ma controleaza: cea buna sau cea rea.

Poate ca dorinta mea de a atinge scopul spiritual arde in mine, insa familia si prietenii vechi, imi spun, “Esti confuz. Ce ai gasit acoo? Ce castig? Nu va fi bine. Mai bine vii cu noi, sa ne distram”. Din punctul lor de vedere, sunt cufundat in rau, incercand sa ating un scop care vinde din inclinatia rea.

Totul este relativ, si fiecare defineste pntru sine ce anume il controleaza. Deci, daca vreti sa va judecati din pozitia Creatorului, trebuie sa va calibrati unui mediu bun, grupul, si sa il luati ca punct de referinta.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 01.11.2010, “Si copiii au facut zgomot in Ea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: