Calitățile pământului și rădăcina sufletului

Tora, Leviticul 25:23: Pământul (țara) să nu-l vindeți în veci fiindcă pământul este al Meu, iar voi sunteți străini și rezidenți (temporari) cu Mine.

Creatorul ne-a dat o dorință (țara) și noi va trebui să o corectăm și nu să o folosim așa cum simțim noi.

Noi nu avem nimic în această lume pentru noi înșine și, de aceea, când facem o înțelegere trebuie să înțelegem că noi cumpărăm pământul numai pentru a-l folosi temporar, îl închiriem. De fapt nu cumpărăm pământul, îl închiriem pentru a-l putea folosi pentru o anumită perioadă de timp. Nimic nu este etern și nimic nu ne aparține.

Comentariu: Rezultă că toate națiunile care stau pe această planetă nu sunt proprietarele ei.

Răspuns: În funcție de rădăcina sufletului, proprietar este un om care este compatibil într-un fel sau altul cu pământul (țara) pe care trăiește. De aceea, o parte din acest pământ trebuie să se întoarcă la proprietarii lui. Se face referire la neamurile care au ieșit din Babilon și s-au așezat pe întreg globul. Așezarea în Israel trebuie să fie după Tora și fiecare trib și familie are partea lor predeterminată și este eternă. Este așa deoarece calitățile interioare ale familiei sau tribului se armonizează cu calitățile unei părți de pământ. În acest fel este efectuată corectarea dorinței.

Din KabTv „Secretele Cărții Eterne”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed