Când Este Util Să Minți

Observație: oamenii de știință israelieni au dovedit că oamenii mint pentru a se considera sinceri sau pentru ca alții să-i considere cinstiți. Ei chiar mint în detrimentul propriu.

Comentariul meu: Minciuna este ceea ce o persoană adaugă la informațiile pe care le are pentru a înfrumuseța, exagera, acțiunile sale sau ale altcuiva.

Observație: Știm că Tora spune: „Indepărtați-vă de minciuni”. Care este minciuna de care este necesar să te îndepărtezi și care este minciuna de care nu-i necesar să te îndepărtezi?

Comentariul meu: Adevărul este o dezvăluire treptată a Creatorului care progresează în mod constant  în lumea noastră. Iar o minciună este ceva care împiedică această dezvăluire.

Observație: Cabala spune că toate calitățile, toate proprietățile, sunt necesare.

Comentariul meu: Pentru a le folosi sau a nu le folosi.

Întrebare: Și cum poate fi folosită corect o minciună pentru dezvoltarea umană?

Răspuns: Ne permite să ne îndepărtăm de ceea ce se numește minciună. Sau poate fi folosit pentru a ajuta oamenii, pe de altă parte, cu negativul.

Există lucruri pe care le știu dar nu le spun și chiar mint pe alții pentru că, făcând asta, trezesc calități pozitive în ei.

Întrebare: Atunci puteți numi criteriul principal pentru calitatea negativă a minciunii și cea pozitivă?

Răspuns: Numai dacă acționezi în beneficiul unei persoane din afara ta, numai în acest fel vei găsi criteriul corect.

Întrebare: Dar există vreun principiu, pe care o persoană se poate baza oricând și să nu piardă niciodată?

Răspuns: Iată acest principiu: Atunci când acționezi în beneficiul altei persoane, apoi la final, pe termen lung, vei câștiga întotdeauna. Adică să iei adevărul ca referință și să-l folosești dar să nu iei niciodată o minciună împotriva lui. Și atunci te vei îndrepta spre scopul creației.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 4/2/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: