Cand imposibilul devine posibil

Intrebare: Exista o legatura intre Lumea Atzilut dupa ruperea de Lumea Nikudim si de Lumea  Adam Kadmon?

Raspuns: Noi nu avem nici o legatura cu Lumea Adam Kadmon, deoarece apartine Primei Restrictii.  N-o  putem simti si nu suntem in masura sa inteleagem principiul prin care exista si functioneaza. Acesta este un motiv, senzatii, si un calcul pe care nu le putem atinge. Vom atinge acest obiectiv doar dupa corectia noastra deplina.

Sa presupunem ca pisica ta se uita la tine. Ea nu intelege ceea ce gandesti. Cu usurinta simte starea ta de spirit si dispozitia ta, deoarece un animal care depinde de tine are un fel de notiune despre tine in calitate de stapan al sau. Cu toate acestea, ea nu poate intelege gandurile, calculele si dorintele tale.

In acelasi fel, nu putem intelege Lumea Adam Kadmon.  Cei cinci Partzufim ai Adam Kadmon sunt mai presus de realizarea noastra. De asemenea, GAR (primele trei Partzufim) sau Lumea Atzilut sunt de neatins si nu le atingem.

Numai pornind de la corectia completa (Gmar Tikkun) si in continuare, atunci cand toate Kelim sau dorintele se unesc, va fi posibila atingerea acestuia. In primul rand vom corecta AHP de Aliyah (AHP pe ascensiune ), vom corecta ELE, care va urca si va conecta in interiorul numelui ELOKIM, Bina completa.

Dupa aceea, in actiunea de incheiere a procesului de corectie, numit „Rav Paalim UMekabtziel,” atunci cand Lumina care vine de sus in lumea Atzilut, coboara pana la Parsa si toate dorintele rupte se alatura in Atzilut, apoi Lumea Atzilut se va extinde sub Parsa,  pana la incheierea Lumii Adam Kadmon (Sium Galgalta), dupa cum este scris, „Si picioarele Lui vor sta pe Muntele Maslinilor.” Apoi, vom fi capabili sa ne unim cu cei zece, completi , originali Sefiroti ai Adam Kadmon.

Intregul proces de expansiune a lumilor si corectare a noastra este destinat sa umple prima Partzuf Galgalta. Numai atunci vom atinge cei cinci Partzufim ai Adam Kadmon si vom intra in cercul Infinitului impreuna cu ei. Apoi, linia (Yosher) si cercurile (Igulim) vor deveni egale. Tot ce a fost in interiorul cercului va lua forma de linie si nu va fi nici o diferenta intre linie si cerc.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed