Când inima este frântă

236.01Întrebare: Este scris în sursele cabaliste că o persoană cu inima zdrobită este numită erou. Vă rugăm să explicați de ce un erou este cel cu inima zdrobită?

Răspuns: Într-adevăr, sună atât de neobișnuit! S-a spus chiar că nu există nimic mai bun decât o inimă frântă. La urma urmei, atunci când o persoană simte că toate dorinţele, intențiile, pasiunile și impulsurile sale sunt zdrobite și nu are nimic de care să se agațe ca de o ancoră, astfel încât să nu se înece în viață, atunci o astfel de stare este cea mai bună.

Este bună prin faptul că nu avem nimic de care să ne ținem în afară de Creator.

Comentariu: Dar dacă ne-am putea ține de Creator fără situații dramatice, ar fi de asemenea frumos!

Răspunsul meu: Nu, acest lucru nu este posibil. O persoană se poate agăța de Creator doar atunci când este atârnată de un fir fără nimic la care să spere și vede că într-o secundă va cădea. Acest sentiment este atât de groaznic încât moartea este mai bună decât o astfel de viață. În această stare el se poate întoarce către Creator.

Desigur, nu sfătuiesc pe nimeni să ajungă la starea asta. Înțelepciunea Cabala spune că ar trebui să recunoaștem acest lucru și să venim la Creator înainte, știind că nu există altul în afară de El; El guvernează totul și toate stările noastre viitoare sunt în El.

În general, deși nu există nimeni în afară de El, totuși ar trebui să încercăm să alegem noi înșine stările cât mai aproape posibil de Creator.

KabTV “Stări Spirituale” 27.11.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed