Când nu există nici măcar rudimente ale comunicării

539Comentariu: În Cartea Profeților, Sodoma și Gomora sunt menționate de mai multe ori ca exemplu al mâniei lui Dumnezeu. Se pare că putem vedea asta în fiecare generație. Dar a existat o dispută între Avraam și Creator. Dacă ar fi fost zece oameni drepți în aceste orașe, atunci El nu le-ar fi distrus.

Răspunsul meu: Desigur. La urma urmei, prezența celor drepți sugerează că există cel puțin niște rudimente de mișcare altruistă între oameni unul față de celălalt. Apoi puteți păstra această stare, indiferent cât de mult ar putea părea la exterior rău intenționată, stagnantă și fără speranță.

Dacă acolo ar începe să se dezvolte astfel de rudimente, din care poate ar pătrunde ceva în viitor, atunci nu ar fi nevoie să distrugem Sodoma și Gomora. Dar, după cum știm din Biblie, a fost efectuată o examinare adecvată în acele orașe și s-a ajuns la concluzia că acolo nu erau atât de mulți oameni drepți. Prin urmare, nimic bun nu s-ar fi putut dezvolta acolo.

Dacă oamenii sunt limitați unii de alții de granițe absolut impenetrabile, atunci o astfel de stare trebuie anihilată. Nu poate da niciun rezultat pozitiv în dezvoltarea omenirii. Oricât de dificilă este dezvoltarea ei, cu tot felul de păcate, există totuși comunicare între oameni. Iar acolo nu a existat nicio comunicare.

Prin urmare, această stare a fost complet distrusă, iar toate celelalte stări vor exista și se vor dezvolta până când vor ajunge la cea care poate fi corectată.

Comentariu: Principalul lucru este comunicarea. Uneori este greu de înțeles că furtul și războaiele sunt mai bune decât Sodoma. Dar în principiu, vedem că cei care au cucerit țări le-au dat cu adevărat cultura lor. A existat dezvoltare, amestecare și un fel de viață.

Răspunsul meu: Desigur. Dacă nu ar fi fost romanii și grecii, care au cucerit jumătate din lume, am fi altfel astăzi.

Comentariu: În plus, vedem cum Europa, care a cucerit țările africane și Asia Centrală, le-a dezvoltat în continuare, deși a folosit metode inacceptabile.

Răspunsul meu: Nu contează. Fiecare acționează cu propriile metode, în funcție de perioadă. În felul acesta ne dezvoltăm.

Din KabTV “Stări Spirituale” 12/7/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: