Când nu există război în noi

928Când vedem întreaga lume în fața noastră în toată frumusețea ei, nu o vedem așa cum este în realitate, ci doar așa cum este în interiorul nostru. Aceasta înseamnă că în partea din spate a creierului nostru există un fel de „cameră foto” care înfățișează tot ceea ce vedem, dar nu ceea ce este în afara noastră (Baal HaSulam, „Introducere în Cartea Zohar”).

Întrebare: Cum pot conecta ostilitățile care au loc sub fereastra mea cu percepția realității că totul este în mine. Ce poți pe cineva?

Răspuns: Nimic. Nu pot spune nimic unei persoane nepregătite. Iar celor pregătiți, în funcție de gradul de pregătire, pot să vă reamintesc că tot ceea ce se întâmplă afară este o copie a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. Dacă ne corectăm proprietățile, nu vom vedea război în afară pentru că nu va exista război în interiorul nostru.

Întrebare: Există o pildă: într-o zi, soldații au intrat într-o tavernă unde stăteau Hasidimii, iar unul dintre soldați și-a ridicat sabia peste înțelept. Dar înțeleptul a continuat să vorbească fără să acorde atenție soldatului și soldatul a plecat. Adică credința înțeleptului era atât de puternică. Toate acestea sunt basme? Sau chiar poate fi asta?

Răspuns: Poate, desigur, o persoană să fie atât de conectată cu forța superioară, încât atitudinea sa față de aceasta schimbă literalmente imediat lumea. Nici nu a încercat să se apere pentru că era sigur că era doar o imagine. O astfel de stare poate fi atinsă.

KabTV „Stări spirituale” 3/1/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed