Cand nu sunt interese comune

Intrebare: Am inceput sa studiez intelepciunea Cabala si am observat ca nu ma mai intereseaza multi oameni din jurul meu. Este aceasta o indicatie ca ego-ul meu a crescut sau ca diferenta dintre atributele noastre a crescut ?

Raspuns: Cautam mediul inconjurator potrivit de-a lngul vietii, conform cu atributele noastre interne, cu pasiunile si telurile noastre si, asfel, fara a avea de ales, suntem atrasi de oameni pe care ii consideram interesanti.

Pentru mine, de exemplu, acestia sunt studentii si prietenii mei care impartasesc aceleasi puncte de vedere ca mine. Asta, desigur, nu neaga atractia mea naturala pentru copiii si nepotii mei, pentru ca ei sunt familia mea, insa asta nu are legatura cu spiritualitatea.

In ceea ce-i priveste pe alti oameni, nu sunt in contact cu ei pentru ca nu avem interese comune. Cateodata intalnesc oameni cu care am studiat in trecut sau care au fost in viata mea in diferite stadii, dar in afara de discutii de complezenta cum ar fi „Ce mai faci ?” si „Cum iti merge ?”, nu avem nimic in comun.

Dupa cateva minute nu mai avem despre ce vorbi. Asadar, este bine sa accepti faptul ca intelepciunea Cabala ne indeparteaza putin de vechile noastre cunostinte. Viata ne-a separat.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 10.04.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: