Când o persoana doarme, munca continua

Întrebare: Cum vede Cabala experienţele din timpul somnului?

Răspuns: Tot timpul în care o persoană nu se implică în muncă interioară şi nu depune efort să se unească cu grupul pentru a-l descoperi pe Creator este sters din viata sa.

Dar cu cât ne folosim timpul mai eficient pentru a forma o intenţie corectă în timpul orelor de lucru, cu atât vom putea să adăugăm mai multe ore din somn la studiu. Să presupunem că o oră pe zi, sau 10% din tot timpul în care sunt treaz mă gândesc la intenţie şi fac un efort, atunci acceaşi 10% din timpul nopţii sunt depuşi în “contul” meu  ca fiind efortul meu.

Dar visatul în sine este numai o consecinţă a gândurilor zilnice. În timpul nipţii, toate gândurile trebuie sortate, umplute şi depozitate în arhivele creierului nostru. De aceea creierul funcţionează în timpul nopţii când noi dormim, dar procesează datele pe care le-a primit în timpul nopţii. Rezultatul este că vedem numeroase vise care reflectă parţial experienţele pe care le-am avut atunci când am fost trezi, şi o parte din ele este cu totul abstractă, fiind un produs ale fanteziei noastre nelimitate.

Dar nu este nimic spiritual în visele noastre. Şi animalele au vise, nu doar oamenii.
Din partea 1 a  Lecţiei zilnice de Cabala din 3/25/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: