Când plăcerile corporale ne copleșesc

627.1Întrebare: Cum putem simți controlul Creatorului asupra întregii creații? Ce putem face cu hobby-urile corporale care ne copleșesc?

Răspuns: Dorințele de plăceri corporale nu dispar. Se spune că de la distrugerea Templului, doar cabaliștii au dorința de plăceri corporale.

Cel care care ajunge la înțelepciunea Cabalei este copleșit la început de metoda de studiu și este prins de aceasta, dar după un timp toate acestea dispar și este tras în direcții diferite.

Aici începe munca spirituală. Trebuie să înțeleagă că acesta este modul în care este atras să se dezvolte spiritual și că acum trebuie să-ți păstrezi în mod constant scopul în fața ta, să afli cum să-ți progresezi spiritual, cum să te apropii de scop și cum să nu fii distras de alte lucruri. Dacă ești distras, ar trebui să fie doar pentru o perioadă scurtă de timp și atunci ar trebui să revii imediat la calea spirituală.

Ca cineva care trebuie să mănânce, dar nu se întinde timp de două sau trei ore. Sau, de exemplu, simte că trebuie să facă un mic exercițiu – așa că aleargă timp de 15-20 de minute și se întoarce imediat la munca sa spirituală. Este la fel cu toate celelalte angajamente ale sale.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” din 09.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: