Când pot fi numiți israeliții o națiune?

933Comentariu: Acum Israelul a câștigat o oarecare independență pe acest pământ.

Răspunsul meu: Asta nu este deloc independență, ci doar o condiție pentru ca noi să începem să lucrăm la independența noastră reală, astfel încât în timp ce trăim aici, să formăm o comunitate numită națiune (deși nu este o națiune), ceea ce ar crea o conexiune reciprocă serioasă între noi în echivalența formei cu Creatorul.

Faptul că Israel există acum este doar o condiție pentru crearea unui grup în cadrul căruia, în consimțământ și iubire reciprocă, în cultivarea acestor calități, se poate ajunge treptat la calitatea de dăruire reciprocă, adică la revelația creatorul. Atunci vom câștiga independență; altfel nu o vom face.

Atunci va fi posibil să numim acest grup, care se va conecta unul cu celălalt, o națiune. În caz contrar, nu este o națiune, ci doar o parte răvășită, ruptă a unei foste națiuni care au fost cândva uniți sub condiția dăruirii și iubirii reciproce.

Întrebare: Atunci acest grup, această națiune unită numită Israel, va include nu numai israelienii care trăiesc pe acest pământ, nu?

Răspuns: Oricine dorește. La fel ca în Babilonul antic. Cine a venit la Avraam? Cei care aveau un punct în inimă, o poftă, un depozit interior, că vreau acest lucru, că acesta este mai presus de orice altceva. Astfel de oameni ni se vor alătura. Restul nu, vor pleca, nu vor locui aici. Văd o astfel de migrație în viitor.

Aici vor veni cei care au un punct în inimă, care vor să devină națiunea Israelului, care aspiră direct la Creator, care obțin independență spirituală.

Întrebare: Dar oamenii care au venit odată aici?

Răspuns: Au venit pentru că au fost alungați de soartă, alungați de suferință, de ura întregii omeniri. Este corect dictat de faptul că nu ne îndeplinim misiunea: să aducem corecție întregii lumi, tuturor națiunilor.

Adică, tot acel Babilon antic, care este acum stabilit pe tot globul, atunci când are nevoie reală de acest lucru, trebuie să învețe știința propriei corecții, a îmbunătățirii sale, a ridicării la nivelul adevăratei independențe față de orice suferință și sursa ei, pentru a deveni etern și perfect.

Din emisiunea de pe KabTV„Puterea cărții Zohar” # 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed