Când primesc viaţă

Întrebare: Care este legătura între a disemina Înţelepciunea Cabalei şi atingerea spirituală?

Răspuns: Ajungerea la spiritualitate vine numai prin diseminare. Ştim din înţelepciunea Cabalei că sufletul conţine două părţi : GE (Galgalta ve Einaim) şi AHAP (Aozen, Hotem, Pe), care sunt proprietăţile mele (kelim) după felul în care rămân în altruism faţă de ceilalţi. GE se supune Legii Restricţiei, şi are numai Lumina de Hasadim (Milă). Nu este obţinere ci numai corecţie a vasului (kli).

Dar, dacă vreau să obţin Lumina de Hohma (de Înţelepciune), trebuie să-mi implic AHAP-ul şi Kelim (dorinţele de primire). Cu alte cuvinte, trebuie să dăruiesc celorlalţi, altfel, nu voi fi capabil să îmi angajez AHAP-ul. Trebuie să primesc MAN de la ei care va avea ca rezultat capacitatea mea de a canaliza Lumina de Hohma către ei.

De aceea se spune: „ Am învăţat foarte mult de la profesori, mai mult de la prieteni, şi si mai mult de la studenţi”, fiindcă studenţii îmi aduc dorinţele neîmplinite pe care eu le ridic la Infinitate, atrag de acolo, şi canalizez prin mine Lumina de Hohma pe care ei o cer, şi astfel o obţin.

Un om niciodată nu obţine spiritualitatea în vasele lui (Kelim), ci numai alăturându-şi dorinţele celorlalţi la dorinţa proprie. El îşi poate angaja AHAP-ul numai dacă în interiorul lui este GE al celuilalt, iar AHAP-ul acestuia din urmă, la rândul lui, trebuie să fie legat de altcineva, şi aşa mai departe. Niciunul din noi nu este liber.

Toate aceste Feţe spirituale (Parţufim) sunt formate în lumea Infinitului. Să luăm de exemplu Parţuf-ul sufletului meu (vezi desenul de mai jos), partea lui de jos există în interiorul Parţuf-ului de dedesubt şi complet controlat de el. Cea de a doua parte a sufletului, se află Parţuf-ul   de sus, cu alte cuvinte, cu partea de sus a sufletului meu aparţin unui Parţuf superior iar cu cea de jos unui Parţuf de sub mine. Unde sunt eu însumi atunci?

Ei bine, nu exist. Nu pot să exist pentru mine însumi. Viaţa mea (şi foarte curând vom începe să observăm asta în lumea noastră globală) este legată de cea a celui de deasupra mea şi de a celui de sub mine, de amândouă, şi în mod sigur nu-mi aparţine mie. Dacă în partea de sus mă dau pe mine însumi celui de deasupra, împreună cu el, obţin în GE-ul meu şi în AHAP-ul lui, cele zece Sfirot complete. Iar jos, în AHAP-ul meu ţi GE-ul celui de sub mine obţin de asemenea cele zece Sfirot. Astfel, eu primesc viaţa.

Însă, niciodată nu voi avea Kli-ul meu dacă nu mă conectez cu cel de sub mine şi cu cel de deasupra mea. Eu nu am cele zece Sfirot proprii, sau, ca să fiu şi mai precis, nu am nicio Sfira proprie. Partea mea de sus este totdeauna total legată de cel de deasupra, în timp ce partea mea de jos e complet legată de cel de dedesubt. Numai în mijloc pot eu să iau decizia să mă împart în aceste două părţi.

Asta este exact ceea ce descoprim noi acum, ca urmare a crizei globale. Nu mai există nicio altă conexiune între oameni, naţiuni, ţări, şi toate celelalte părţi ale naturii. Suntem cu toţii înlănţuiţi ca celulele unui singur organism. Şi dacă vom face un efort să îndeplinim această condiţie, vom avea o viaţă bună, şi dacă nu, vom suferi.

Aceasta este legea spirituală care defineşte legătura Parţufim-ilor. Învăţăm despre ea în „Studiul celor zece Sfirot

Întrebare: Cât timp trebuie să acordăm analizei interioare şi cât diseminării exterioare?

Răspuns: Dedicaţi 100% unităţii interioare şi 100% diseminării lumii, în partea ei superioară.

Din Lecţia 7 de la Convenţia We! 4/3/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: