Când realizarea devine un legământ

226Tot ceea ce realizăm în această lume este obținut în calitățile noastre egoiste. Prin urmare, trebuie să avem grijă să nu cădem în egoism la fiecare nivel pe drumul către calitatea dăruirii și a iubirii și trebuie să ne asigurăm că tot ceea ce simțim și dezvăluim ar fi doar în beneficiul stării generală a întregului univers, tot ceea ce a creat Creatorul.

Acest dispozitiv este creat de Creator și se numește sufletul lui Adam. Trebuie să  îl aducem la asemănarea cu El. Prin urmare, această stare sau dorință este numită „Adam” din cuvântul „Domeh” – „asemănător” cu Creatorul.

La fiecare nivel al dezvoltării noastre, pe măsură ce ne dezvoltăm prin cele 125 de niveluri, pornind de la nivelul nostru, care este complet opus Creatorului, până la nivelul de asemănare completă cu El, trecem prin două etape. Mai întâi ajungem la nivelul Bina (nivelul auzului) și de la acesta ne ridicăm la nivelul Hochma (nivelul rațiunii).

Întrebare: Cum este legat de legământul ochilor (Brit Einaim)?

Răspuns: Acesta este legământul. Când ajung în această stare, realizarea în sine devine legământul meu. Este deja în mine, în calitățile mele corectate. Prin urmare, se spune că prin aceasta fac un legământ cu Creatorul.

KabTV „Stări spirituale” 28/12/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed