Când scopul nu este important

Întrebare: Ce să facem dacă ne lipsește importanța scopului ? Se întâmplă tot timpul: oamenii vin în clasă și adorm. Ce metodă trebuie să folosească un grup pentru a evela măreția Creatorului și importanța scopului?

Răspuns: Nu contează dacă cineva adoarme. Se întâmplă uneori! El a venit în clasă cu ultima forță și a adormit. Și ce? Ce putem să facem în legătură cu asta? Cum putem să-l trezim dacă el este „mort”?

În acest moment el nu este o fiinţă umană, mai degrabă o „plantă”. Nu poţi să-l inspiri în acelaşi timp. Oamenii au nevoie de somn, nutriţie şi alte necesităţi naturale. Nu poţi să faci nimic în privinţa asta; tu trebuie să iei doar considerare. Nu poţi să ceri nimic de la prietenii tăi, decât dacă ei dorm cel puţin 5-6 ore şi mănâncă de câteva ori pe zi.

Întrebare: Asta este clar. Deşi încă nu este clar pentru mine cum grupul ar trebui să crească importanţa ţelului.

Răspuns: Grupul ar trebui să aibă această grijă în termeni obişnuiţi, dar nu promovând slogane de care oamenii sunt plictisiţi să audă. Trebuie să vedem că oamenii „simt asta până în măduva oaselor”.

Cum putem să facem asta? Încearcă! Gândeşte-te la asta tot timpul. Dacă continui să te gândeşti la asta va avea un impact. Asta este munca noastră și nu putem să scăpăm de ea. Suntem conduşi de egoism. În asta suntem opuşi Creatorului.

Când avansăm la următorul nivel ne vom confrunta cu condiţii extreme şi diferite ale muncii spirituale: ură, dificultăţi şi dezamăgiri.

Toate vin de la Creator! Trebuie să fim de acord cu el, mai puțin în cazul în care  cineva face o „gaură în barcă”, care ar putea să facă rău muncii noastre spirituale. În acest caz aveți dreptul să luțai aceea persoană din barcă şi să o dați afară din grup.

Cu toate astea dacă adoarme ar trebui să-i punem o pernă sub cap, aşa cum ai face pentru copilul tău.

Din Convenţia de la Novosibirsk 8/12/12, Lecţia 4

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: