Când se vor opri războaiele?

294.2Comentariu: Unii savanți susțin că ar trebui să înțelegem că războiul este starea normală a umanității în orice moment. Ce părere aveți despre această afirmație?

Răspunsul meu: Vedem de-a lungul istoriei că pacea nu poate exista fără război și că există perioade de pace și perioade de război.

Dacă acest lucru s-a întâmplat istoric, atunci trebuie să acceptăm acest lucru ca fiind dat.

Comentariu: Dar nu vreau să accept asta!

Răspunsul meu: Atunci trebuie să găsești o metodă în care războiul să nu aibă loc în forma în care are acum. Va avea loc în lume. Aceasta este ceea ce spune Cabala, că o persoană ar trebui să lupte puțin cu sine în fiecare zi. Și atunci nu va avea nevoie sau nicio înclinație să lupte cu alții.

Întrebare: Cu ce ​​ar trebui să lupt în mine?

Răspuns: Luptă cu egoismul tău cu care vrei să cucerești întreaga lume, să legi pe toți și așa mai departe. Dimpotrivă, toate acestea sunt inutile.

Întrebare: Înseamnă că egoismul este cel care izbucnește în războaie?

Răspuns: Desigur, egoismul nostru este cel care ne obligă să ne luptăm între noi. Aici trebuie să înțelegem că putem echilibra încet acest egoism și aceasta ar trebui să fie munca noastră zilnică.

Întrebare: Și atunci egoismul nu va izbucni în războaie?

Răspuns: În niciun caz nu va izbucni pentru că nu va fi necesar. Mă voi lupta cu mine în fiecare zi și astfel nu va trebui să mă lupt cu cineva.

Dimpotrivă, va trebui să-i iau pe toți drept ajutor împotriva egoismului meu.

Comentariu: Acesta este un sfat foarte practic!

Răspunsul meu: Spune-l celor care încep războaiele.

Comentariu: Cum putem spune asta tuturor? La urma urmei, chiar așa se nasc războaiele, din cauza mândriei, a egoismului, a afirmației „Am spus!”.

Răspunsul meu: Putem vedea clar asta.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     [294595]
Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 2/24/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed