Când toată lumea face acest lucru

Întrebare: Ce înseamnă a dărui celorlaţi?

Răspuns: A dărui celorlalţi înseamnă a dărui grupului, acolo unde toţi aspiră să adere la Creator, gândind doar la aceasta şi înţelegând că poate fi realizat prin conectare reciprocă, fără nici o diferenţă între noi. Cu toate acestea, în acest caz, ceilalţi nu mai există, ca şi cum ei ar fi eu, eu însumi, aderând la Creator.

Totuşi, mai întâi trebuie să învăţ să dăruiesc celorlalţi, în funcţie de ceea ce este scris: „de la iubirea de fiinţe create la iubirea de Creator”, altfel voi greşi, deoarece ego-ul meu mă dezorientează şi mă înşală.

Dăruirea pentru ceilalţi este dăruirea pentru grup, pentru a atinge obiectivul comun, care este dăruirea pentru Creator. Oferiţi toate dorinţele voastre prietenilor, transformându-le astfel în locul unde lumina se poate revela. Voi le veţi transmite asta!

Dacă o faceţi cu devotament absolut, în această parte a devotamentului vostru pe care o transferaţi lor, ei pot să dezvăluie Creatorul. Şi, când toată lumea face acelaşi lucru şi ajungem la o putere de „600 000 de suflete”, dezvăluirea spirituală se va produce.

Împreună, trebuie să reflectăm cum să realizăm această dorinţă comună a întregului Kli mondial, de a-l uni pentru ca el să devină capabil să dezvăluie această primă parte a Luminii. Apoi, cuplarea (Zivug) între toate dorinţele şi Lumină se va produce. Se va produce pentru prima dată în istorie! Într-adevăr, tot ceea ce a avut loc în generaţiile precedente a fost o pregătire pentru acest scop.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 12.09.2010, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: