Când un pârâu se transformă în fluviu

Întrebare: Pe ce ar trebui să ne concentrăm, pe circulaţia externă sau pe conexiunea internă?

Răspuns: Întâi, diseminarea în afară pentru ca oamenii să ştie că criza poate fi depăşită, că în realitate, aceasta nu este o criză. La fel ca şi coborârea lui Rabi Şimon, înainte ca ascensiunea decisivă să se transforme în starea cea mai dorită şi plăcută.

Criza acţionează pentru binele nostru. Folosind-o corect, putem ajunge la cea mai bună stare uşor, liber şi fără probleme.

Recent, am fost întrebat: „Cu ce putem pune înlocui dorinţa umană pentru ceva mai mare decât necesităţile unei vieţi normale?” Asta este de fapt ceea ce trebuie să explicăm oamenilor.

Criza este într-adevăr pentru binele nostru. Într-un fel sau altul, vom ajunge la echilibru între noi şi la echilibru cu natura. Nu avem unde scăpa: Ori matricea Naturii, apropiindu-se de noi, ne taie în bucăţi prin forţă şi ne reconectează într-o „mixtură”, într-o „cocă” colectivă, ori venim de bună voie pentru a ne schimba pe noi înşine şi a ne uni. Diferenţa e uriaşă.

Dacă înţelegem această mişcare corect, atunci, desigur, criza este spre binele nostru. Putem transforma o viaţă tragică, care ne înspăimântă pe noi şi pe copiii noştri, într-o urcare frumoasă. Trebuie să explicăm asta unui număr cât mai mare de oameni.

În timp ce Cabala curge printr-un pârâu mic, de la profesor la discipol, este suficient pentru câţiva oameni cu cunoştinţe bogate, să le transmită la maxim, cu acurateţe şi claritate. Astfel, acest pârâu devine un fluviu mare ce implică întreaga umanitate. O criză globală şi integrală se apropie şi noi nu vorbim despre greutatea studiului, despre detalii, ci despre amploare şi accesibilitate.

Cu acest scop a scris Baal HaSulam articolele „Revelarea Dumnezeirii”, „Garanţia mutuală”, „Libertatea”. Ele transmit informaţiile iniţiale, descrise în mod corespunzător şi adresate unei largi audienţe.

În timpurile noastre, forţa generală de corecţie există numai în mase, în masele mari de oameni. Prin noi, ei înţeleg care este problema, le facem viaţa mai uşoară cu iubire între ei. Ca răspuns, ei vor împinge puţin înainte, şi asta ne va afecta şi pe noi la fel de bine. Se spune că prin asta, naţiunile lumii ne duc la Templul Creatorului, adică, ne înalţă. Ei ne înalţă tocmai fiindcă noi le dăm metoda.

Din Lecţia zilnică de Cabala de la Moscova  6/14/2011 Şamati 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: