Când unitatea duce la șovinism

566.02Întrebare: Ce este principiul fraternității?

Răspuns:  Respectarea acestui principiu ne oferă starea cea mai confortabilă. Dacă ne gândim unul la altul, ne susținem reciproc și întregii lumi îi pasă unul de celălalt, atunci niciunul dintre noi nu se poate simți rău.

Comentariu: Se spune că unitatea excesivă duce la rasism, șovinism, fundamentalism și fanatism religios.

Răspunsul meu:  Nu. Acest lucru se întâmplă dacă iau un grup de oameni și încep să-i tratez cu grijă sporită, deoarece avem un anumit scop comun îndreptat împotriva altora. Împotriva altora!

Începem să ne simțim indivizi speciali. Este un sentiment egoist care ne dă putere. Și aici, desigur, mergem dincolo de scop. Dar acesta nu mai este simplu egoism, ci șovinism.

Întrebare: Deci nu este contrar naturii noastre egoiste să ne unim împotriva cuiva?

Răspuns: Da. În acest caz, am nevoie doar de parteneri. Îi găsesc, avem grijă unul de celălalt, suntem o echipă puternică, strâns legată și doar îi biruim pe toți ceilalți.

Întrebare: Poate putem veni cu ceva, astfel încât toți pământenii să se adune împotriva cuiva, de exemplu, împotriva extratereștrilor? De parcă am fi într-un fel de pericol. Și atunci toți pământenii ar fi uniți.

Răspuns: Fiecare țară se pune cu un fel de adversar. Și asta într-adevăr unește oamenii. Acest lucru este folosit de politicieni. De ce toate țările dezvoltate sunt adesea în opoziție? Acest lucru îi ajută să fie uniți, mobilizează oameni, resurse și prezintă maselor o forță suplimentară.

Din emisiunea de pe KabTV “ Stări Spirituale” 13/05.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: