Cand va cadea acest zid de fier?

Intrebare: De ce tu si grupul tau principal aveti un aspect religios, daca tot explicati ca acest lucru nu ajuta la avansarea spirituala?Ar fi  bine sa se afiseze un aspect mai lumesc pentru a veni mai aproape de oameni si de lume, asa este?

Raspuns: Nu cred ca ar trebui sa ii deranjeze pe oameni. Studentii nostri vin din diferite medii, iar noi nu spunem nimanui cum ar trebui sa arate. Iar daca publicul este obisnuit deja cu asociatia noastra, ar trebui sa stie ca noi nu convertim oamenii la religie sau ii obligam sa observe orice ritualuri religioase. Ei tanjesc sa isi atinga radacina sufletului lor si vin la noi ca sa isi transforme sufletul sa descopere lumea spirituala.

Noi ne ocupam doar cu corectia sufletului din moment ce scopul Intelepciunii Cabalei este revelarea Creatorului  fiintelor create. Iar aceasta revelatie se petrece doar in sufletul corectat. Iar referitor la persoana:  el sau ea, de obicei continua sa urmeze aceleasi traditii cu care a fost obisnuit.

Oricum, Cabal ne-a fost  transmisa noua prin oamenii al caror mediu a fost  in Iudaism. Dupa distrugerea Templului,oamenii au decazut de la dimensiunea spirituala,iar Cabala a fost inlocuita cu religia care este jos in lumea noastra fizica. Dar de-a lungul acestor veacuri si paralel cu ele,de la RabBi Shimon si in continuare, Cabala a fost transmisa de la un cabalist la altul de-a lungul intregului lor lant. In acest fel a ajuns in final la noi o metoda de corectare.

Cabala nu a fost inrudita cu religia care a ramas dedesubt.A continuat sa existe printre Cabalisti in acealasi mod ca si inainte de caderea Templului. Intotdeauna a fost o bariera,un zid de fier intre cabala si religie.

Cat despre noi, noi am primit Cabala asa cum a fost inainte de distrugerea Templului, si de aceea  nu are nimic de a face cu religia moderna. Noi ne preocupam cu corectarea sufletului. Dar in acelasi timp, inainte de distrugere, Torah si  poruncile erau respectate de oameni in: Intentie si in actiune,deopotriva,ca un intreg. Exista Templu si serviciul ritualic in el cu toate atributele necesare. Era aceasi legatura/apartenenta a fiecarei persone, in acord cu radacina lui sau ei  precum Cohen, Levy sau Israel.

Ramura si radacina erau unite si privite de oameni ca un intreg. Dar mai tarziu ramura a sfarsit dedesubt, in aceasta lume, pierzandu-si legatura cu ragacina, iar radacina a ramas deasupra,despartita de ramura. Aceasta a fost ceea ce e privita ca iesirea poporului lui Israel in exil cand religia a fost tot ceea ce a mai ramas pentru ei.

Dar astazi, noi trebuie sa ne ridicam acolo de unde am venit; si sa speram ca atunci cand o  facem  vom intelege care este datoria noastra; sa ne intoarcem la starea originala a umplerii complete si intregi a Torei si poruncilor ca actiuni spirituale. Nu stiu cum va arata; este posibil ca actiunile fizice sa nu mai fie necesare sau ele vor fi realizate doar de poporul lui Israel.

Baal HaSulam scrie ca fie si in intreaga societate complet corectata, fiecare persoana poate adera la religia lui sau a ei, intrucat religia este traditie culturala. Noi nu stim deocamdata nimic din asta si am face bine sa ne concentram doar pe un singur lucru: corectia sufletelor noastre.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabalal 2/20/2011, “Introducere la cartea, Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: