Când vor fi descoperite cele zece triburi pierdute ale Israelului?

747.03Comentariu: Michel scrie: „Poporul lui Israel nu este doar Israelul modern, ci și acele zece triburi pierdute ale Israelului. Unde sunt ei? Cine sunt ei? În ce scop și de ce i-a pierdut Domnul? Poate Dr. Laitman știe răspunsul”.

Răspunsul meu: Poate că Laitman știe răspunsul, dar de ce trebuie să știm răspunsul? Trebuie să ajungem într-o stare în care toate triburile să înceapă să se manifeste în lumea noastră, astfel încât să aflăm cine sunt ei și pentru ca toată omenirea să se alăture acestor 12 triburi și astfel să ajungem la corectarea universală.

Comentariu: Dacă respectăm ordinea, se dovedește așa: au fost 12 triburi ale lui Israel, apoi 10 triburi să spunem, au dispărut, s-au dizolvat în lume și au rămas două triburi. După cum știm, au construit al Doilea Templu și apoi au plecat în exil.

Răspunsul meu: Da, s-au împrăștiat undeva pe-acolo. A rămas ceva, iar noi suntem astăzi.

Întrebare: Unde au dispărut aceste 10 triburi, de parcă s-ar fi dizolvat în neant? Au plecat în lume și au dispărut. Unde sunt ele, cine sunt, pentru ce și de ce a făcut Creatorul asta?

Răspuns: Să plantăm semințe, embrioni de calitatea dăruirii și a iubirii în masa generală a umanității. Ei au dus aceste semințe în lume și au lucrat acolo treptat, timp de mii de ani. Iar în zilele noastre acestea încep să încolțească.

La urma urmei, faptul că ne conectăm unul cu celălalt, ca umanitate pe această planetă, are și un motiv. Aceasta este o manifestare a calităților dăruirii, a calităților iubirii și a calităților conexiunii, care provin doar din aceste calități originale ale triburilor.

Întrebare: Adică, Creatorul a lansat în mod deliberat aceste 10 triburi în lume. Care este acest magnet care va începe să-i atragă acum, în timpul nostru?

Răspuns: Calitatea Creatorului începe să fie revelată în lumea noastră. Pe de o parte, aceasta este recunoașterea răului naturii noastre. Pe de altă parte, aceasta este o dorință directă între oameni de cooperare datorată faptului că numai în acest fel se pot salva, se pot dezvolta și așa mai departe.

Creatorul pare că s-ar apropia de lume. Acesta este magnetul care va începe treptat să atragă omenirea către înțelegerea că este nevoie să ne ridicăm deasupra tuturor problemelor, în conexiune, deasupra noastră și că numai conexiunea dintre noi ne salvează și va salva lumea, și că este binefăcătoare.

Aceasta este acțiunea celor 10 triburi pierdute. Cel mai important lucru este conexiunea, conexiunea reciprocă.

Totul vine de la Iosif și frații săi, care au început să se bată între ei. Au coborât în ​​Egipt și au început toate aceste probleme. Au fost războaie groaznice între ei în Egipt!

Acest lucru este teribil! În toate generațiile a existat o ură enormă între ei, astfel încât răul egoist avea să fie dezvăluit în cele din urmă. A existat mai ales între evrei, pentru ca ei să înceapă să iasă din Egipt.

Comentariu: Toată lumea se așteaptă ca atunci când cele 10 triburi vor începe să apară, unele națiuni să înceapă să se mute în Israel. Se vor găsi undeva în Afganistan, undeva în Pakistan. Și vor începe să se mute aici, în Eretz Israel. Toată lumea așa își imaginează asta.

Răspunsul meu: Cred că acest lucru nu se va întâmpla sub forma unei mari migrații. Nu.

Va fi o mare ascensiune a tuturor națiunilor, în diferite măsuri, în diferite grade, pentru a ajunge la revelarea superioară, la perceperea și simțirea forţei superioare în conexiune unul cu celălalt.

Așa ne cheamă Creatorul să-L revelăm, ne trage la Sine în acest fel și trezește astfel de dorințe în noi.

Întrebare: Această chemare, deja se aude acum?

Răspuns: Cred că da. Cel puțin, simt cum se trezește în dorința oamenilor de cunoaștere, de revelare a Creatorului, de realizare a Lui. Acest lucru ar trebui să se manifeste foarte repede.

Dacă nu, atunci va fi o mare suferință. Și ne va împinge înainte. Este mai bine nu prin suferință ci prin tânjire.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 5/2/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed