Capcanele puse de egoism

Întrebare: Unde este grupul la evenimentele de Purim, în povestea lui Haman şi Amalec?

Răspuns: Il găsesti pe Mordechai-ul tau, pe Haman-ul tau şi pe toţi cei care te împiedică să te conectezi la grup şi, prin aceasta sa multumesti Creatorul-  în grup.

Mai intâi de toate, este necesar să găsesti direcţia spre nord, pentru a afla, ai această atitudine extrem de interna prin care te străduiesti să-L multumesti pe Creator? Ai descoperit acest punct în tine, cea mai slaba şi foarte delicata dorinţa interioara? O ai?

Dar dacă nu o ai, nu este teribil, totusi va veni; va fi dezvăluita prin intermediul Luminii care corecteaza, iar în cele din urmă vei începe să simti ca si cum cumva apartii Creatorului. Şi, mai presus de toate, avem nevoie sa găsim această aspiraţie in noi care ne determină direcţia principală, iar acest lucru poate fi realizat numai cu ajutorul grupului.

Din acest motiv, tot ceea ce facem în grup, cu prietenii noştri, toate întâlnirile noastre, totul trebuie făcut cu scopul ca cel putin sa venim mai aproape de a-L multumi pe Creator. Iar atunci când nu acţionam în acest scop, nu vom fi nimic mai mult decat „o adunare de nebuni.”

Este asa pentru ca factorul unităţii într-un grup nu înseamnă încă nimic. Este o realitate că, atunci când diferite grupuri, cum ar fi armata sau o echipa de fotbal sunt instruite, ele trec printr-o pregătire psihologică specială care pregateste o persoană să-şi dea viaţa pentru grupul său. Ea începe să simtă că grupul este mai presus de ea. Şi apoi operează printr-un calcul simplu, ea se compară cu grupul şi vede că acesta are o valoare mai mare, şi, astfel, este dispusa să se omoare.

Acesta este un fals altruism, care permite unei persoane să se sacrifice pe sine pur şi simplu pentru că a dezvoltat o nouă scară de priorităţi, care determină ceea ce ea consideră a fi mai mult sau mai puţin important. Dar acest lucru nu are nimic de-a face cu daruirea; este doar un rezultat al unei  manipulari psihologice.

Şi aceasta este o capcană periculoasă, deoarece mulţi cred că ei sunt pe calea daruirii atunci când, în realitate, ei participă la o adunare de fatarnici- un grup, care insuflă valoarea daruirii la grup. În esenţă, acesta este un egoism chiar şi mai mare, deoarece este un ego al grupului comun, care te trage înainte. Este peste o persoana, dar nu conduce în direcţia Creatorului. Şi aceasta este o greşeală pe care multi oameni o fac. Toate religiile s-au dezvoltat ca urmare a acestui tip de greşeală, făcuta candva la început .

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 8/3/12, Scrieri de Rabash

2 Comentarii

 1. cum te poti alatura grupului?

 2. Pai foarte simplu :). Exista si intalniri fizice, chiar weekend-ul urmator este congresul de la Vilnius si organizam si noi o intalnire la sediul din Bucuresti (daca doresti detalii ma poti contacta pe mail sau messenger tonicabala@yahoo.com). Dar in principal intalnirile sunt virtuale. Exista un curs in limba romana (pe http://www.kabbalah.info.ro ai toate datele) dar exista si cursuri in limba engleza (pe http://edu.kabbalah.info/)
  Alte site-uri unde poti gasi informatii in limba romana:
  http://www.kabbalah.info/ro/
  http://www.shanti-spirit.ro/
  Exista lectii zilnice de Cabala, lectii tinute de dr. Michael Laitman in fiecare zi de la ora 03:00 la ora 06:00. Marea majoritate a postarilor din blogul lui Michael Laitman sunt de fapt intrebari sau sinteze preluate din aceste lectii. Le poti urmari live pe http://www.kab.tv in mai multe limbi, din pacate nu si in romana inca.
  Iti multumim pentru intrebari, pentru interesul tau, pentru dorinta ta si sunt convins ca vei gasi ceea ce cauti, chiar daca drumul va avea atat ascensiuni cat si caderi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: