Caracteristici particulare ale naturii femeii

Intrebare: Cat timp sunt grupuri ale barbatilor si ale femeilor in cadrul cursurilor de crestere integrala, as vrea sa clarific natura grupurilor femeilor.

Raspuns: O femeie este o creatura foarte rezervata care se percepe pe ea insasi cat si lumea in interiorul ei. In  timp ce intre barbati exista interactiune, sprijin, un mediu prietenos, promptitudine pentru a se sacrifica pentru altii, initial nu exista intre femei acest lucru, prin natura lor. Fiecare femeie, fiecare parte feminina, este proiectata sa existe pe contul ei, sa-si protejeze teritoriul, copiii, familia, caminul,  si asa mai departe.

Asta face parte din natura lor si de aceea nu trebuie sa o deformam. Noi nu avem dreptul sa stricam natura femeii ci din contra trebuie sa o dezvoltam armonios si in acelasi timp sa integram femeile intre ele. Cum putem realiza asta?

Asta se poate realiza creand un grup al barbatilor puternic care sa serveasca ca exemplu femeilor si sa le stimuleze sa sprijine grupul barbatilor. Grupul barbatilor realizeaza importanta influentei grupului de femei si ca fara unificarea femeilor, ele nu for fi capabile sa sprijine grupul barbatilor. Si singurul moment in care femeile se pot identifica si conecta cu grupul barbatilor este cand sunt intr-un anumit grad de conexiune intre ele.

Atunci cand femeile au un scop extern comun, ele se pot organiza pe ele insele si exista aceasta cale asemanator diferitelor organizatii de femei. In loc sa se integreze , fiecare femeie ar trebui sa inteleaga si sa se afilieze pe ea insasi cu scopul extern: „Femei, voi trebuie sa va „agatati” de barbati, sa existati in ei, sa-i spijiniti, in locul nostru, facand asta intre noi”. Grupul femeilor poate uni pe aceasta cale.

Dupa aceea, femeile exista in jurul grupului barbatilor in forma unui sprijin foarte puternic, ca si o parte esentiala a existentei grupului barbatilor. Acest tip de mediu inconjurator al femeilor unite, care  reprezinta un cerc extern in relatie grupul intern de barbati , este o uniune foarte puternica intre originea barbatului si femeii in natura.

In acest mod interactioneaza intre ele aceste doua comunitati integrale: barbatii le influenteaza pe femei prin unitatea lor si femeile incep brusc sa simta acest lucru, asta incepe sa le atraga si ele treptat incep sa interactioneaza si sa se uneasca pentru binele grupului. Ele isi pierd individualitatea naturala dintre ele.

Femeile se pot uni intre ele de dragul de a ajuta unitatea barbatilor ( in schimb ele primesc puterea unitatii, iar aceasta este singura cale de a spori puterea). Cu alte cuvinte, ele isi pierd pura individualitate naturala si sunt capabile sa se inalte deasupra lor insele.

Intrebare: Cum realizati asta , practic?

Raspuns: Practic, realizarea se intampla in grupuri separate, pe care le pregatim si conducem spre scop, studiind materiale corespunzatoare si metoda educatiei integrale. In  mod natural, cand femeile stiudiaza in grupul de femei, ele nu sunt atente unele la altele: fiecare vine si pleaca individual. Ele ar putea sa fie prietene intre ele, dar si asta se termina eventual, lucrurile se schimba . Aceasta este natura femeilor.

Asta este de fapt o individualitate foarte interesanta si complicata, un egoism individual natural, in forma sa pura si este bine sa se observe asta. Altfel spus,  „Eul” meu este intotdeauna in interiorul meu si niciodata langa altcineva. Si atunci cand se intampla sa fie langa altcineva, este doar atunci cand suntem capaqbili sa ne ajutam unul pe altul cu ceva in situatia data, sau ceva ce linisteste starea noastra, dar nu mai mult de atat. Intelegem acest lucru in calitate de psihologi care lucram cu oameni.

Dar aici influenta grupului barbatilor joaca un mare rol. Prin exemplul pe care il da si prin unitate, grupul barbatilor evoca in femei nevoia de a-l influenta impreuna, iar apoi femeile se unesc pentru aceasta extensie. Mai mult decat atat, asta se intampla impotriva vointei lor. Vedem ca aceasta este o LEGE A NATURII. In alte cuvinte, un grup al barbatilor puternic arata femeilor ca unitatea este putere si asta e cauza inaltarii lor peste individualismul lor.

Intrebare: Cum se manifesta asta in practica?

Raspuns: Ele se pot simti ca un intreg feminin unit. Ele pot incepe sa se imbratiseze ca si barbatii, ceea ce este complet nenatural pentru ele. Femeile ar putea simti ca au nevoie sa fie impreuna pentru a evoca unitatea in barbati, prin care si ele insele vor obtine interioara stare de unitate, pe care nu sunt capabile sa o primeasca prin ele insele. Nu exista nicio alta cale pentru a o obtine, nu o pot cuceri, cumpara, lua.

Intrebare: Femeile si barbatii au oarecum roluri diferite in unitatea integrala?

Raspuns: Asta este corect! Sunt roluri absolut diferite! Noi nu presam asupra naturii nici a barbatilor si nici a femeilor. Interactiunea dintre ei e ceea ce ii aduce treptat la diferite forme de integrare.
Din „Discutie despre Educatia Integrala”#10, 16.12.2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: