Care este beneficiul corectării?

Întrebare: Dacă toate evenimentele sunt pre-planificate, atunci la ce îmi folosește să mă schimb? Ceea ce trebuie să se întâmple, oricum se va întâmpla.

Răspuns: Nu. Lumea nu este creată pentru noi ca să o lăsăm să-și urmeze cursul natural: „Ce va fi, va fi!”. Nu ar trebui să o luăm în acest fel și să ne raportăm la ea astfel.

Întrebare: Deci există un scenariu, dar nu este predeterminat? Sau există vreun fel de alegere liberă pentru participanții în acest spectacol?

Răspuns: Dacă m-aș putea ridica un grad deasupra mea, aș afla că de acolo este determinat totul în mine: ce văd, ce simt, cum hotărăsc să acționez și ce obțin. Totul există la acel grad.

Dar eu nu știu asta. De aceea, trebuie să acționez în funcție de acest presupus grad superior, fără să văd, fără să înțeleg și fără să-l cunosc, pe măsura credinței mele în el și pe măsura proprietății mele de dăruire.

Dacă am intenție de dăruire, de a adera la Creator, să fac ceea ce socotește El necesar, atunci mă ridic la acest grad, îndeplinesc ceea ce El a scris în el și descopăr că totul este pregătit în acest fel, nu este nimic nou sub soare.

Dar eu însumi am luat decizia că trebuie să mă corectez, pentru a vedea o lume corectată; eu am prezentat-o în fața mea și eu am materializat-o.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 26/08/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: