Care este diferența dintre Biblie și Tora?

Intrebare: Care este diferenta dintre Biblie, Tora si Pentateuh?

Raspuns: Tora a fost scrisa acum 3100 de ani in timpul calatoriei copiilor lui Israel din Egipt prin desert catre tara lui Israel. Calatoria evreilor prin desert a durat patruzeci de ani. Tora sacra este singura copie si nu poate fi schimbata; este cartea principala a înțelepciunii Cabala.

Biblia (de la cunvantul grec “Biblia” inseamna carte, parcurgere, hartie) precum şi alte carti intr-un spirit similar cu nume diferite, au fost create pe baza Torei si mutate printr-un sistem de corectie, care este util numai pentru anumite persoane.

De asemenea, asta este ceea ce s-a intamplat printre evrei in tara veche a lui Israel acum 2500 de ani, la fel ca si dupa distrugerea Israelului acum 2000 de ani.

Ca rezultat, traducerea libera a anumitor pasaje, unele caractere suplimentare au fost in parte introduse la Tora si au schimbat, anulat si revizuit legile şi cerintele sale. In general, a devenit Biblia şi de acolo la o lectura libera.

Pana in prezent, toate dovezile istorice şi arheologice, ca descoperirile din pesteri Qumran, confirma adevarul si textul original al Bibliei.

Este foarte important sa mentinem autenticitatea cartii adevarate, care a devenit cartea fundamentala a omenirii, stabilind legile sale sociale si familiale, reguli si educatie.

Cand Cabalistii citesc Tora, ei inteleg de ce fiecare simbol, fiecare litera si fiecare cuvant a fost scris, de ce ele au fost exprimate in acest fel si de ce urmeaza una dupa alta intr-o forma specifica, pentru ca Tora este un cod si nu doar o insiruire de litere.

La fel cum limbajul unui program de computer este inregistrat, folosing simboluri particulare, Tora, de asemenea, a fost scrisa folosind simboluri. Este interzis sa schimbi ceva in ea, pentru ca altfel totul va fi pierdut, intregul proces va fi condus diferit.

Intr-un mod clar si precis, textul din Tora transmite coborarea Luminii Superioare pe dorinta care a fost creata de Lumina si secventa prin care Lumina aduce dorinta de a fi ca ea si de a deveni identica cu ea. Cartea vorbeste numai despre acest lucru.

 

2 Comentarii

  1. In cate zile a scris Moise, Tora?
    40 de zile cat a stat pe Muntele Sinai sau 40 de ani cat a fost in pustie?

  2. Salut ,cred ca cel mai bun raspuns ESTE:
    In timpul vieții lui, Moise a scris Tora

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: