Care este diferenţa dintre Tora revelată şi cea ascunsă?

Întrebare: Care este diferenţa dintre partea revelată şi cea ascunsă a Torei?

Răspuns: Partea ascunsă a Torei este partea care este revelată unei persoane atunci când lucrează asupra dezvoltării spirituale. Tora este complet opusă de ceea ce cred oamenii.

Întrebare: Deci este tot timpul revelată şi depinde numai de noi dacă este ascunsă sau revelată pentru noi?

Răspuns: Tora este sistemul de control al întregului sistem al creaţiei. Este ascunsă în ceea ce priveşte individualitatea unei persoane. Cu toate acestea, în măsura în care suntem capabili să participăm în acest sistem în mod inteligent şi productiv, atunci ne este revelată gradual.

Întrebare: În ce mod este conectată Tora, ca un sistem de control al lumii, cu cartea care a fost scrisă acum 3000 de ani? Este Tora scrisă şi Tora orală?

Răspuns: Ambele descriu sistemul în care trebuie să intrăm, să învăţăm despre el şi în care să ne angajăm.

Întrebare: Ce este Tora orală? Se pare că există anumite legi care au putut fi descrise pe o bucată de hârtie şi că există legi care au putut fi transmise din gură în gură?

Răspuns: Tora orală este un sistem de legi care au fost transmise de la profesor la student: de la Adam, pe parcursul a 20 de generaţii, până la Abraham şi de atunci în toate generaţiile până la Rabbi Shimon, autorul cărţii Zohar. Apoi totul a fost ascuns. Cunoaşterea despre lume, despre munca individuală în apropierea faţă de Creator, se numeşte “Tora”, de la cuvântul “Ohr” (Lumină). Această cunoaştere a fost transmisă gradual printr-un grup mic de oameni, în fiecare generaţie. Numai acum, începând cu Ari (secolul 17) şi înainte, totul a început să renască.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 3/18/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed