Care este esența metodei Cabala?

Întrebare: Care este esența metodei Cabala? Este aceea de a inocula gena spirituală a altruismului în cât mai mulți oameni posibil?

Răspuns: Esența metodei este să unească dorințele tuturor oamenilor într-o singură dorință comună și fiecare să înceapă să se simtă ca un întreg împreună cu toți ceilalți. Atunci, omul va pierde sentimentul că există singur, separat de ceilalți.

Nu ne putem imagina cât de mult individualitățile noastre, când fuzionează, formează o singură individualitate comună numită „Adam”, adică „om” în ebraică. Iar asta este ceea ce a fost creat.

În prezent, fiecare din noi percepe din acest sistem doar fragmente parțiale și foarte mici. Dar, va trebui ca noi să  obținem starea în care să percepem întreg sistemul Adam, ca pe un tot, iar pe noi existând împreună în el.

Imaginați-vă transformarea prin care trebuie să trecem în înțelegerea și trăirile noastre, pentru a simți fuzionarea cu toată lumea, fără nicio diferență între noi, într-o dorință comună, într-un gând comun! Și unde este personalitatea mea, trecutul meu? Mă dizolv în ceilalți.

Este imposibil de descris, dar la asta ar trebui să ajungem în cele din urmă. Vom vedea cum lumea noastră fizică devine treptat efemeră, imaginară, iluzorie.

Trebuie să ne transformăm activ, de la starea curentă la una nouă. Această nouă stare este foarte reală. Ea poate fi comparată cu starea în care o celulă începe să simtă tot organismul, care este alcătuit din miliarde de celule, să se simtă dintr-o dată nu pe sine, ci în toate celelalte celule. O astfel de transformare are loc aici și nu există nicio analogie în lumea noastră.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 24/06/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: