Care este sursa urii dintre Islam și Iudaism?

Intrebare: In ciuda faptului ca Islamul a aparut ca o consecinta a Crestinismului si Iudaismului, Islamul are o atitudine negativa catre ambele religii si, in special, catre Iudaism. Daca ignoram revendicarile teritoriale si cerintele Musulmanilor impotriva Israelului pentru moment, de ce exista o ura atat de mare intre aceste religii?

Raspuns: Initial, nu a fost nici o animozitate intre Islam, Crestinism si Iudaism. Crestinismul avand origini complet diferite, se plaseaza singur in opozitie cu Iudaismul. Islamul nu a fost considerata niciodata o religie care este straina Iudaismului. Musulmanii cred in acelasi Creator, acelasi Dumnezeu, care nu are forma materiala si nu poate fi exprimat sau descris in nici un fel.

Diferenta dintre aceste doua religii sta in faptul ca natiunile Arabe, care se trag din fiul lui Avraam si femeia lui sclava, au un alt profet numit Mahomed. Mahomed isi expune profetia si predica printre beduinii care traiau in desertul Arabiei Saudite in cel de al saselea secol al erei noastre. Mai tarziu profetia lui s-a transformat in religie. Practic, Islamul este format pe poruncile care sunt evreiesti si nu exista nimic in Islam care sa contrazica Iudaismul. Multa vreme nu au existat conflicte intre evrei si musulmani.

Problemele au aparut mult mai tarziu, in timpul colonializarii din tara in care au trait impreunam, mai exact din timpurile in care Crestinii au cucerit regiunea si au inceput persecutia evreilor, ca o exprimare a urii si lipsei de respect fata de ei. Aceasta atitudine a fosta transmisa si arabilor, de asemenea, si au transformat aceasta atitudine in ideologie, care s-a transformat in ura adanca.

Intrebare: Care este sursa acestui fenomen? De ce se intampla lucrurile in acest fel?

Raspuns: Conform intelepciunii Cabalei, acest fenomen are loc pentru a forta natiunea Israel sa isi indeplineasca datoria fata de umanitate. Sarcina ei este revelarea metodei de conexiune si aducerii tuturor natiunilor la un nivel total de unitate absoluta. Tora, de asemenea, ne spune ca intreaga lume trebuie sa fie unita, iar daca evreii nu reveleza metoda unitatii, nicio alta natiune nu va putea sa o faca.

Intrebare:Astazi, Islamul este varful de lance al acestei presiuni si nu Crestinismul.

Raspuns: Crestinismul este mult slabit; fiind de acord cu orice. Aceasta situatie nu este dependenta de forte externe, ci de forte spirituale care sunt din exterior si, prin urmare, puterea se ridica in sus precum combustibilul nuclear care se termina si care nu mai poate fi folosit pentru ca esta consumat. In viitor ne vom confruta cu presiuni foarte mari din partea Islamului, presiune care va veni si din partea natiunilor Crestine, in primul rand cele din Europa si America. Atunci presiunea lor comuna va fi asupra Israelului. Vom vedea cum vor incerca sa inceapa razboaie puternice in zona noastra.
Intrebare: Pune Islamul presiune pe lumea Crestina pentru ca la randul lor aceasta sa puna presiune pe Evrei?

Raspuns: Nu, scopul Islamului este sa cucereasca lumea si, prin urmare, Musulmanii simt in Crestini dusmanii ideologiei lor.

Intrebare: Conform intelepciunii Cabalei, cei mai mari dusmani se transforma mai tarziu in cei mai buni prieteni.

Raspuns: Totul depinde in cum promovam metoda de unitate integrala in lume. Doar Lumina Superioara, forta mare a binelui care trebuie revelata in lume pentru ca aceasta sa se uneasca, poate pune capat tuturor acestor conflicte.

Din emisiunea de pe Kab TV Stiri cu Michael Laitman din 26.09.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed