Care sunt originile împrumutului de bani ?

Întrebare: Sunt cei care cred că împrumutul de bani sunt o invenție cabalistă în Babilon. Este adevărat ?

Răspuns: Nu cred asta din moment ce nu exista niciun cabalist în Babilon. Ei au venit din grupul care a părăsit Babilonul și cu siguranță nu erau cămătari în acel grup. Împrumutul de bani a fost interzis până la distrugerea templului, ceea ce a dus la căderea generală în egoism și în dispersarea poporului evreu în toată lumea și în exil.

Împrumutul de bani a început când poporul evreu a căzut din lumea spirituală. Împrumutul de bani și dobânzile care erau percepute erau în baza unui complicat calcul matematic prin care cămătarii furau de la oamenii de bun simţ.

Astăzi fiecare bancher poate explica acest calcul complicat al ratelor dobânzilor. Dacă împrumut cuiva bani, trebuie să mi-i restituie în plus cu un anumit procent numit dobândă, iar dacă nu îmi restituie banii la timp trebuie să plătească chiar mai mult. Acestea sunt dobânzi la dobânzi, deoarece se ia în calcul neajunsul suferit din cauza că nu am primit banii la timpul la care îi așteptăm și nu am putut să îi pun din nou în circuit.

Din lectia de Cabala în limba rusă din 2703.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed