Cartea versus ecranul calculatorului

Intrebare: Este vreo diferenta in procesul de corectie al unei persoane daca citeste din sursele Cabaliste dintr-o carte sau de pe ecranul calculatorului?

Raspuns: Cand vorbesc despre ceva, in mintea mea imi imaginez sursa cuvintelor mele : o carte sau cuvintele lui Rabash. Niciodata nu am avut aceasta intrebare pentru ca la acel timp nu o puteam avea ; de aceea, nu am un raspuns clar. Dar in opinia mea, nu exista nici o diferenta.

Exista oameni care sunt obisnuiti sa citeasca texte scrise, si exista cei care s-au obisnuit sa citeasca de pe monitor. Deschid cartile doar in timpul lectiilor. Toate cartile noastre pot fi gasite si si descarcate de pe website. Se poate adapta nevoilor lui sau ei: sa faca note, sa schimbe marimea literelor si asa mai departe. Totusi, este foarte important sa deschidem o carte printata.

Cred ca toate cartile noastre ar trebui sa fie de gasit in biblioteca fiecarui prieten. Pentru ca, o carte este mai mult decat o colectie de pagini tiparite. Este o reflectare a obiectului spiritual, o anumita idee care contine un inteles profund.

Prototipul cartii si predecesorul ei este sulul (Megillah), de la cuvantul “Gilui”, insemnand revelatie. Incearca sa citesti din carte si de pe monitor : o sa vezi o mai mare profunzime cand citesti paginile scrise.

In timpul lectiilor noastre, cand milioane de oameni studiaza impreuna, as dori ca toti sa citeasca din carti si sa se vada intre ei pe monitoare.
Din Lectia 4, Conventia WE! 4/2/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: