Cartea Zohar: În râul tăcut

526Cartea Zohar, Capitolul Bo, Punctul 68: Are un alt mod de abordare a ierburilor: Când Nilul liniștit se întoarce de la Malchut la locul său, când se ridică și cade. Din moment ce apele sale sunt încă, el merge în liniște și marele monstru urcă spre acele Niluri și nu se află acolo în Nilul liniștit. Și toate ierburile cresc în jurul acelui Nil încă de ambele părți. Apoi, acel monstru urcă la ierburi și crește printre ele, apoi se întoarce la toate apele ale acestui Nil.

Aceste râuri sunt tăcute, deoarece constau numai din proprietatea lui Hassadim, proprietatea milei, dăruirea. Nu au dorințe egoiste; nu funcționează cu ego-ul, astfel sunt atât de liniștite ca și cum apa nu ar curge nicăieri, apă calmă, liniștită și tăcută. Pace eternă.

Hassadim este proprietatea Bina, proprietatea suficienței; nu are nevoie de nimic pentru sine. Totul se poate opri și îngheța. Numai dacă este necesar pentru altcineva, atunci Bina va începe să folosească acele dorințe. Dacă cineva are nevoie de ceva, ea va absorbi acele dorințe și râul va începe să murmure, umplându-l vesel pe cel care are nevoie de el.

Între timp, nimeni nu are nevoie de ea. Prin urmare, nici marele crocodil verde care personifică înțelepciunea nu are unde să existe acolo. În această stare, nu există pentru că nu există nimic și nimeni care să excite dorințe, gânduri sau decizii, pentru că totul este încă într-o stare absolut înghețată.

Există doar mici urcușuri și coborâșuri, mici excitații în această apă calmă, care pregătesc schimbări în stările viitoare. Adică, proprietatea Bina stabilește viitoarele schimbări în noi, dar încă nu le simțim și mergem cu fluxul.

Întrebare: Simțim această stare în timp ce citim Cartea Zohar?

Răspuns: Simt o putere extraordinară în asta, care mă pregătește din interior pentru schimbări extraordinare. Sunt ca un embrion în pântecele mamei sale, într-o stare absolut sigură: el nu are nevoie să se gândească la nimic, să decidă ceva; mama face totul.

Ea i-a pregătit totul, l-a dezvoltat și acum îl împinge afară, împreună cu acele ape calme în care a existat. Trebuie să se nască acum.

Aici, în cele din urmă, apar noi forțe în el atunci când apele liniștite și calme se transformă în ape care îl împing, ajutându-l să se nască. Și apoi există următoarea dezvoltare a evenimentelor.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar”, partea 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: