Cărţi cu subtext spiritual

Suntem obişnuiţi cu literatura tradiţională. Cărţile sunt diverse: despre aventură, SF, etc… În general, când deschid o carte, vreau să atrag informaţii sau impresii de la ea.

Cărţile cabaliste acţionează diferit. În Cabala, o carte este un mijloc, elementul de legătură, adaptorul cu ajutorul căruia mă pot conecta la autor. Aşa văd lucrările cabaliştilor: mă ajută să mă conectez la un sistem spiritual, inundat de Lumina Infinitului, umplut cu Creator. Acest sistem este format din suflete, dorinţele corectate de cele mai mari spirite care au ajuns la echivalenţa de formă cu Creatorul prin mari eforturi şi păstrează revelaţia Sa în navele lor, în dorinţele lor. În plus, unele dintre ele au format, pentru mine, o ţeavă subţire, un canal prin care pot comunica cu ei şi primesc inspiraţie, ştiri, corecţie, tot ceea ce mă face să aparţin acestui sistem.

Astfel, lectura cărţilor cabaliste este total diferită de lectura altor documente. De aceea, în general, aceste cărţi sunt numite studiu (Tora), deoarece conţin Lumina care Reformează (Ohr). Ele conţin o putere specială şi o pot obţine, dacă aştept schimbarea, dacă vreau să devin ca autorii.

Dacă privesc în aceste cărţi doar pentru a ştii şi le tratez ca pe alte cărţi, atunci eu dispreţuiesc eforturile cabaliştilor şi pierd mult. Desigur, în general, această abordare nu adduce nimic bun pentru mine sau altcineva.

Astfel, este foarte important să se conecteze la moştenirea cabaliştilor, să se folosească de ocazia de unitate ce a fost dată aici. Aici, intenţia decide totul. Daca mintea mea animală vede diferite tipuri de înţelepciune în cărţile lor pentru a ameliora ceva în viaţa noastră, atunci este vorba de o abordare complet lipsită de valoare, numită poţiunea morţii. Nimic nu este mai rău ca această atitudine.

Dacă ne conectăm, dacă citim aceste cărţi doar pentru a vedea elixirul vieţii în interior, noi ne deschidem şi atunci suntem gata să primim ceea ce doresc să ne dea. Nu există trucuri şi nici scuze: tot ceea ce superiorul ne dă este cel mai bun. Astfel avansez, cum se spune crede înţelept. Nu este simplu, dar este imperativ. Intenţia mea determină diferenţa dintre elixirul vieţii şi poţiunea morţii, intre “liliecii” care trăieşte în întuneric şi “cocoşii” lăudând zorii. Dacă nu am abordarea corectă, pot rămâne pe loc, sau, mai rău, să dau înapoi. Chiar dacă mi-am dedicat o viaţă întreagă în acest sens, dacă ar exista o eroare în cel mai important lucru, atunci mi-am petrecut viaţa în zadar, mai rău, poate să mă arunce în forţele impure (Klipot), purificarea poate dura câteva cicluri suplimentare.

Acesta este motivul pentru care oamenii trebuie să se verifice constant pe drumul spiritual.

Întrebare: Ce pot face cu mintea mea “materială” şi sentimentul meu pentru a mă conecta la acest adaptor, o carte cabalistă ?

Răspuns: Este necesar să vă anulaţi în faţa grupului şi profesorului, ceea ce vă permite să vă conectaţi cu autorii. Prin anularea în faţa grupului şi profesorului care-l supervizează, o persoană se poate conecta, aparent, la “mufă” şi stabileşte o legătură cu cabalistul care a scris cartea. Grupul joacă rolul adaptorului dintre ei. În general, noţiunea de grup reprezintă o legătură intre Creator şi umanitate.

Partea a patra a Cursului zilnic de Cabala, 30.01.2013, Introducere la Cartea Zohar

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed