Castele în aer

Întrebare: Ai spus recent că totul se dezvoltă atât de repede încât se dorește încetinirea ritmului acestei dezvoltări. Cum se poate exprima acest lucru într-un grup?

Răspuns: Uneori aud de la voi că avansarea a devenit atât de rapidă, precum niște cai care galopează incontrolabil. Dar așa trebuie să fie, deoarece acești „cai” sunt gestionați de Creator și fiecare nouă stare este total neașteptată, în timp ce trebuie să obținem conexiuni în credință deasupra rațiunii în fiecare nouă stare, doar prin mișcarea noastră comună, astfel încât mai jos ne va fi creată o suprafață limpede, pe care putem sta, chiar dacă ne găsim brusc în aer.

Atributul lui Bina este atributul aerului. Există un astfel de concept ca un castel, care zboară în aer. Când percepem și absorbim atributul de dăruire din interiorul nostru, simțim că suntem suspendați în aer și cu asta suntem învățați să ne obișnuim. Nu mai avem nicio bază egoistă și nu putem conta pe nimic. Nu există prezent, trecut sau viitor și nu există atașament față de nimic sau față de nimeni. Pur și simplu suntem suspendați, neștiind unde, cum, și ce se întâmplă cu noi.

Acceptați această stare și chiar mai mult, dar cu o singură condiție: să nu știți cum se va întâmpla și, de asemenea, să nu doriți să știți. Vrei să știi doar că rezultatul acestei condiții, întreaga stare corectă sub formă de plăcere, va merge către Creator.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” KabTV din 06.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed