Câştigul care apare din unitate

Întrebare: Ce pot să obţin în unitate şi nu pot obţine de unul singur?

Răspuns: Nu vei putea să descoperi Creatorul individual. Sunt mulţi astfel de „oameni înţelepţi” care au fost cu noi şi au plecat sau care ni se alătură şi gândesc aşa, dar nu reuşesc. Trebuie să te anulezi, pentru că, Creatorul poate fi revelat doar în dorinţa în care te anulezi pe tine însuţi.
Întrebare: Cum poţi să te convingi pe tine însuţi că sufletul tău este în alţi oameni?

Răspuns: Nu vei putea să faci asta dacă nu crezi în ceea ce spun Cabaliştii. Ai ajuns la înţelepciunea Cabala şi cauţi răspuns la întrebarea legată de menirea vieţii, iar pentru asta începi să citeşti cărţi despre structura creaţiei, despre structura naturii.

Realizezi cum se leagă totul, cât de inteligent este totul şi în ce măsură totul se află la baza cunoaşterii umane. Înţelegi că este principala cunoaştere a umanităţii, este originea a tot. De fapt, toate ştiinţele şi religiile au fost create din învăţăturile Cabala, studiul Creatorului.

Apoi, dacă vrei, poţi să acţionezi, iar dacă nu, nu. Ţi se dau explicaţii. Nimic nu îţi este ascuns. Nu ţi se spune: „Izbeşte-ţi capul de pereţi, roagă-te până când va funcţiona”. În loc de asta ţi se spun legi precise: de ce sunt aşa, cum operează în lumea noastră şi în lumea spirituală, etc. Vorbind la modul general, este o abordare foarte realistă.

Întrebare: Teoria noastră este, cu adevărat, foarte practică şi sensibilă, dar când vine vorba să o implementăm practic…

Răspuns: Implementarea practică înseamnă că, pur şi simplu, tu trebuie să te faci un zero.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 19.02.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: