Cât de reală este realitatea noastră?

Întrebare: Tu vorbești adesea despre corectarea percepției realității. Cum aș putea să-mi schimb percepția realității și cum îmi va afecta asta viața?

Răspuns: Când studiem Natura, învățăm că diferite animale percep în moduri diferite realitatea. De exemplu, albina percepe realitatea sub forma unei panorame compusă din multe fragmente, ca și cum nu ar fi conectate unul cu altul. Păsările și peștii au percepții absolut unice ale realității.

Acum noi vorbim despre vedere, dar sunt animale care percep lumea prin undele calorice, cum ar fi șerpii. Și câinii percep lumea mai mult prin mirosuri, decât prin vedere, ca oamenii. De aceea, este evident că totul este determinat de percepția realității.

Ni se pare că vedem realitatea așa cum este ea, dar de unde știm că e adevărat? De fapt, noi abia percepem câteva unde dintr-un număr infinit de alte unde. Dacă am putea vedea într-un spectru diferit, am avea o cu totul altă imagine.

În esență, Cabala explică faptul că realitatea pe care o vedem nu există. Dacă nu ne vom ține de imaginea de azi a realității, pe care să o considerăm neschimbabilă și obiectivă, ci ne vom ridica peste limitele organelor de percepție ale corpului uman, am putea percepe realitatea din afara corpurilor noastre. Atunci, am putea învăța despre o mulțime de fenomene din jurul nostru, pe care încă nu le vedem și nu le notificăm.

Dar, la urma urmei, aceste fenomene ne influențează chiar și dacă noi nu le observăm. De aceea, nu vedem ce se va întâmpla mâine și nu înțelegem de ce se întâmplă unele lucruri. Viața ne ridică întrebări tot timpul, iar noi nu avem la ele răspunsuri, fiindcă nu avem destulă informație. De aceea, percepția realității este întrebarea principală în Înțelepciunea Cabalei.

Din „Întrebări ale începătorilor” din 24/07/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed