Cât trăiesc, sper!

214Întrebare: Când descrieţi diferitele stări, spuneţi că trebuie să le parcurgem noi înșine. Se întâmplă să vorbiţi ipotetic despre ceea ce așteaptă pe toată lumea, dar nu aţi trecut dvs.înşivă prin aceste stări?

Răspuns: Nu, cum aș putea să vorbesc despre ele?

Întrebare: Înseamnă că aţi trecut prin tot ce vorbiţi în interior și în exterior?

Răspuns: Nu, nu înăuntru și nici în exterior! Încă nu am trecut prin tot ce am citit în cărți. Unde sunt eu în comparație cu marii lor autori?! Nu am atins multe grade ale profesorului meu, în special ale lui Baal HaSulam sau ale altor mari Cabalişti.

Dar ceea ce spun vine din simţirile mele. Din ce altceva pot răspunde la întrebări?

Am făcut progrese deosebite în explicarea conexiunii dintre lumea noastră și lumea superioară, deoarece de asta are nevoie generația noastră.

Generația actuală are nevoie de înțelepciunea Cabala pentru a lega starea sa internă, structura și psihologia cu lumea superioară, cu educația și creșterea integrală, cu natura minerală, vegetală și animală și starea „omului”, cu dezvoltarea egoismului, crizelor și cu influența lumii exterioare asupra noastră. Trebuie să știm să organizăm un grup care să includă întreaga umanitate.

Diger în mod constant toate acestea pentru a crea o sferă atât de bună în jurul umanității în care aceasta să se regăsească și să înceapă să se adapteze universului general, să depășească corpul uman și cele cinci simțuri ale noastre. Cred că acesta este cel mai important lucru.

Adică sunt ca un punct de contact între ceea ce simte un mic om obișnuit și cel puțin primul grad spiritual pe care aș vrea să-l aduc.

Dacă aș putea aduce o masă mare de oameni la primul grad spiritual cât timp sunt încă în această lume, astfel încât să funcționeze așa, miliarde sunt în simţirea lumii noastre și sute de mii sunt în simţirea lumii superioare, iar restul sunt între ele la toate nivelurile, atunci ar exista contact între dimensiunea superioară și cea a noastră. Și chiar am ajutat la crearea lui. Acesta este visul meu!

Întrebare: Care sunt șansele?

Răspuns: Cred că există șanse. Sunt un optimist! Cât trăiesc, sper.

KabTV „Am primit un apel. Stările lui Laitman” 05.08.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: