Câte vieți va trebui să trăim?

 202Întrebare: În Cabala, cuvintele „naștere” și „moarte” diferă de conceptele noastre obișnuite? Din câte știu eu, cabaliștii nu își sărbătoresc ziua de naștere.

Răspuns: Și nici ziua morții. Cu toate acestea, există un exemplu de astfel de sărbătoare în istorie. De Lag B’Omer sărbătorim ziua plecării rabinului Shimon din această lume, omul care a scris Cartea Zohar.

Faptul este că rabinul Shimon și-a finalizat în totalitate munca. A muncit în viața sută la sută și a transmis oamenilor sursa vieții, metoda corectării. Imediat ce a terminat acest lucru, s-a retras imediat din viața materială. Ce altceva ar putea face pe lumea asta? Și-a îndeplinit misiunea.

În această lume, existăm de câte ori, câte vieți, cât este necesar pentru ca să ne realizăm. Și atunci nu trebuie să ne mai întoarcem. Această lume este cea mai proastă stare dintre toate cele care există în natură.

Comentariu: Dar credem că este ceva minunat și frumos.

Răspunsul meu: Nu avem nimic altceva. Ne este doar frică să scăpăm de ea.

Unde mergem? Ce ni se întâmplă? Nu știm. De fapt, o persoană care nu a atins cel puțin primele zece Sefirot ale dezvoltării sufletului său moare pur și simplu, adică corpul său animal moare și reapare din nou într-o coajă de animal. El nu se simte în alte dimensiuni.

Pentru a intra în lumea spirituală, trebuie să intri în ea în timp ce trăiești în această lume, iar apoi corpul animal care trăiește sau moare nu afectează în niciun fel starea ta spirituală. Prin urmare, se spune: „Vezi lumea ta în această viață”.

KabTV „În apropiere. Dincolo de ultima linie” 5/3/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed