Câți ani sunt necesari pentru a de deveni un cabalist?

Întrebare: Sunt necesari câțiva ani pentru a înțelege un anumit domeniu din știința lumii noastre. Din moment ce Înțelepciunea Cabalei este o știință, cât timp este necesar pentru a atinge percepția corectă asupra realității?

Răspuns: Sunt necesari aproximativ douăzeci de ani de studiu serios pentru a deveni un om de știință cabalist. Poate dură și mai puțin, dar nu vreau să dau oamenilor false speranțe și iluzii.

Scopul nu este acela de a umple aule fără  nici un motiv și să nu deranjam oamenii care sunt ocupați. Dacă cineva vrea cu adevărat, trebuie să abordeze Înțelepciunea Cabalei ca pe o știință; la urmă urmei, o persoană nu studiază o știință pentru a scrie o teză, pentru a obține o medalie, sau să se mândrească cu diplomă de doctorat.

Întrebare: Studiul din învățământul universitar durează și cinci ani, și apoi încă cinci ani pentru a scrie o teză de masterat și încă cinci ani pentru a scrie o o lucrare de doctorat. Apoi, există șansa că persoana să primească premiul Nobel.

Răspuns: Oamenii de știință obișnuiți sunt încurajați de societate, dar pentru a studia Cabală situația este diferită. O persoană care își dedică douăzeci de ani din viață, sau chiar întreaga viață, pentru a studia înțelepciunea Cabala, cel puțin va ști pentru ce trăiește.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 28.02.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: