Către ce ne duce programul de dezvoltare? Partea 3

Intrebare: Cum afecteaza conexiunea in cercuri sentimentele oamenilor si cum de le aduce fericirea si satisfactia?

Raspuns: In conexiunea dintre semeni, lumea va simti viata la un nivel superior, deasupra intregii lumi, asa cum este scris, “O sa vedeti lumea vostra in aceasta viata”.

In timp ce traim in corpul fizic, in aceasta lume, atingem o senzatie a unei noi realitati si imediat incepem sa simtim un nou nivel, deaupra corpului si in afara sa. In felul acesta trecem de la senzatiile acestei lumi, la senzatiile lumii superioare.

In cele din urma, corpul nostru isi face menirea si moare, precum orice alt animal, in timp ce omul din noi a atins deja viata spirituala. Acesta este scopul intelepciunii Cabalei, spre care o persoana nu poate sa ajunga de una singura. Trebuie sa obtinem metoda de sus, de la nivelul urmator.

Intrebare: Daca, eventual, cineva trebuie sa atinga viata spirituala, de ce trebuie sa trecem print-un proces de dezvoltare asa de lung in lumea asta in corpurile fizice?

Raspuns: Trebuie sa atingem un grad spiritual de unii singuri. Daca ar fi sa ne dezvoltam natural, intuitiv, precum vegetalul din mineral, am ramane in interiorul naturii. Omul are posibilitatea sa se ridice deasupra naturii si sa contruiasca ceva opus acesteia.

Intreaga natura este egoista, fiecare existand pentru sine. Vrem sa revelam o noua forma de existenta, opusa naturii noastre. Aceasta forma este asa numita formă spirituala si este in forma unui om “Adam”, fiind similara (Dome) cu forta superioara a naturii, fiind iubirea si daruire pura.

Intrebare: Care este relatia dintre realitatea pe care o simtim acum si starea spirituala care ar trebui sa ne imbrace? Vom continua sa avem o viata normala in lumea aceasta?

Raspuns: Aceasta este o forma de existenta diferita, intr-o dimensiune diferita. Este eterna si perfecta, in afara oricarei restrictii si granite. Aceasta forma este mentionata in cosmologie si in teoria relativitatii a lui Einstein.

Stiinta atinge usor conceptul din afara timpului, miscarii si spatiului. Psihologia umana este eliberata de toate aceste restrtictii si trecem catre o noua psihologie: de la introvertit la extrovertit, catre senzatiile din afara noastra.

Intrebare: Fiind vorba de viitorul umanitatii, cum se vor comporta oamenii unii cu altii dupa ce se vor conecta?

Raspuns: Toata lumea va trata pe ceilalalti ca pe sine. Voi fi o parte a cercului in care cu totii suntem egali.

Intrebare: Cum este posibil asta daca noi nu suntem egali, fiecare este unic in felul sau?

Raspuns: Fiecare este unic de la natura, dar atingem o egalitate universala, deoarece ne iubim intre noi, fiecare in functie de abilitatile sale.

Intrebare: Umanitatea vorbeste despre iubirea pentru aproape de mii de ani, dar lucrul acesta nu s-a materializat inca. Cum va putea Cabala sa faca realitate din acest lucru?

Raspuns: Este adevarat, ideea de iubire a aproapelui este printre noi de aproape 6000 de ani. Dar, in vremea noastra, am ajuns la o dezamagire completa in dezvoltarea noastra, in existenta noastra pe pamânt. Iar acum lumea incepe sa se intrebe, “Pentru ce traim si de ce?”

Daca in trecut o persoana obisnuia sa fie preocupata cu ce sa cumpere si sa stranga, in zilele noastre aceasta se intreaba de sensul vietii. In fata abundentei materiale, oamenii simt dezamagire si goliciune, fapt care mai departe ii blocheza in interior si aduce o separare si mai mare. Forma viitoare a umanitatii este total conectata si integrata, fiind total opusa cu ceea ce avem astazi.

Din această cauză metoda care atrage o forta speciala externa, asa numita Lumina care Reformeaza, forta Luminii care incepe sa lucreze in noi, ne sudeaza unii cu altii.

Tot ceea ce o persoana are nevoie in zilele  noastre este cum oricine se poate conecta, pentru a revela dimensiunea superioara. Umanitatea trebuie sa intre in ea si sa se nasca in lumea noua. Din acest motiv, “criza” lumii se traduce prin “nasterea” ei.

Din emisiunea de pe Kab TV O viata noua din 06.09.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed