Către o singură origine

Întrebare: Oamenii de odinioară au crezut într-o mulțime de zeități, iar acum, că am ajuns la monoteism, este totul la fel, chiar și cu înțelegerea faptului că există o forță superioară și când fiecare încă se roagă la propria sa forță. Se pare că există doua forțe: bine și rău?

Răspuns: Problema este că nu le atribuim unei singure forțe, provenind din aceeași sursă, adică o rădăcină unică.

Ar fi mult mai ușor pentru noi dacă am înțelege că provin din aceeași unică sursă. Apoi am fi capabili să discernem: Cum mă pot schimba pentru a fi conectat cu rădăcina și nu cu forța pozitivă sau negativă? Niciodată nu voi gasi pacea între ele.

Nu pot aparține liniei drepte sau liniei stângi, unei anume părți sau unei anume mișcări, deloc!

Observăm că, comunismul a dat greș, la fel și capitalismul, fascismul, feudalismul, ca să nu mai menționăm și democrația. Linia dreaptă și linia stângă există doar cu scopul de a împinge persoana către linia de mijloc, pentru a descoperi Creatorul în ea. Aceste două linii de guvernare vin de la El, dar numai pentru ca omul să le combine și, astfel, să construiască Creatorul în el, însuși.

Din aceste două linii, bine și rău, înțelegere și neînțelegere, conștientizare și confuzie, etc., trebuie să construiesc imaginea Creatorului, care există în afara mea.

Nu cunosc Creatorul, dar pot construi imaginea Sa astfel încât El este în mine în adeziune completă. Și astfel devine imaginea mea, starea mea finală.

Din Lecția de Cabala în Limba Rusă 14/10/2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed