Către simțirea completă a naturii

720Întrebare: Includerea întregii lumi în sine este percepţia corectă a unei persoane? Sau, dimpotrivă, este dizolvarea în întreaga lume? Pot exista astfel de extreme?

Răspuns: Acestea nu sunt extreme, ci în esență același lucru. Aceasta înseamnă că trebuie să-mi anulez egoismul, „eu” meu în raport cu lumea și atunci voi simți că sunt în ea sau că ea este în mine.

Motivul diviziunii dintre sine și întreaga lume constă în egoismul unei persoane, când împart tot ceea ce simt în „eu” și ceva în afara mea. Dacă șterg treptat această graniță, atunci, prin nivelarea egoismului meu, voi simți lumea ca parte a mea.

Pentru a percepe lumea corect, trebuie să-mi anulez percepția egoistă și atunci voi vedea lumea așa cum este. În mod ideal, aceasta este desigur, un drum lung. Este posibil să te apropii de asta doar prin conexiune, adeziune și apropierea de toți cei din jur.

În jurul nostru există nivelurile mineral, vegetal, animal și uman ale naturii. Dacă ne apropiem de ele, atunci ne apropiem treptat de a îmbrățișa întreaga natură, astfel încât ea să fie simțită de noi pe deplin.

[297517]
Din KabTV “Cabala Expres” 4/29/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: