Cautam intotdeauna viitorul

Intrebare: Orice cercetare stiintifica include trei stadii: 1) o ipoteza care trebuie dovedita, 2) materiale cu care sa experimentam, 3) procedura in sine, procesul prin care ipoteza este testata. Cum se poate aplica asta in Cabala?

Raspuns: Este de asemenea un experiment stiintific. Incepi cu o intrebare despre scopul vietii. Cabalistii iti fac o sugestie. “Gusta si vezi singur cat de bun este Creatorul.” Fa asta si vei avea rezultatul.

Existam intr-un sistem simplu. In afara de mine, mai exista gradul meu spiritual mai inalt privit ca “grup”. Trebuie sa ma integrez in el, si daca ma conectez cu grupul, incep sa simt Lumina in mine. Nu este nimic imaginar sau fictiune in asta.

Pentru a urca la gradul de grup, trtebuie sa imi obtin genele informationale, Reshimo 0/1 (Shoresh de Aviut si Aleph de Hitlabshut). Eu insumi sunt acest Reshimo “0/1” pe care as vrea sa il adaug grupului, caz in care Lumina ma influenteaza din starea mea mai avansata, corectata, ridicandu-ma la ea.


Toate aceste stari ale mele sunt deja prezente, pana la ultima si ma straduiesc pentru viitorul meu. In acest viitor, sunt unit cu toti acei care sunt un grup si o inima, prin garantia reciproca. Daca doresc sa ajung la acest stadium, Lumina ma influenteaza de acolo deoarece sunt deja present. Lumina imi altereaza proprietatile si ma atrage inauntru, ca o coarda astfel incat ma conectez exact in punctul din care Lumina vine la mine.

Cand ma angajez in grup la gradul meu superior, observ deodata ca grupul este acolo cu mine: totul este eu, doar ca noul eu, “al 2-lea eu”. In ceea ce priveste grupul, este mai sus, la gradul urmator, in locul in care se afla urmatoarea mea stare.

Cu alte cuvinte, mi se arata o mai mare diferenta, o mai mare forta a dorintei, o mai mare ura intre noi, si trebuie sa mai lucrez inca in acelasi fel, pentru a ma introduce in grup complet. Toti cei zece Sefirot al celui de jos trebuie sa intre in Malchut al Partzuf superior , pentru ca acolo nu exista nimic altceva decat cei zece Sefirot.

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 2/6/2011, “Esenta Intelepciunii Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: