Căutarea excelenței

Întrebare: Perfecționismul, de regulă, se manifestă în trei forme: atunci când o persoană cere perfecțiune numai de la sine, când cere perfecțiune în tot și de la toți cei din jur și când simte presiune din partea societății pentru ca el să fie perfect. Experții observă că în carantină, în aceste condiții noi, o persoană face greșeli în mod constant, iar perfecționismul sau o aspirație pentru aceasta poate, dimpotrivă, să-i facă rău, aducându-l literalmente la o cădere nervoasă.

Să fii perfecționist acum, este bine sau rău?

Răspuns: Cred că o persoană nu ar trebui să se limiteze. Dacă are o dorință pentru ceva, trebuie să o realizeze. Nu ar trebui să încerci să devii mai simplu, gândindu-te că atunci va fi mai bine. Nu.

Găsește-ți lucrul preferat de făcut, ocupă-te cu acesta, încearcă să adaugi o notă mai mare de interes în munca ta, investește-te și vei vedea că viața începe să capete culori suplimentare. Te poți ridica pe o tonalitate a vieții foarte diferită. Totul depinde doar de tine.

Deci, nu te uita la această pandemie. Te împinge spre ceva nou și trebuie să-ți dai seama ce este, ca și cum Creatorul, natura, îți spune o ghicitoare și tu o rezolvi.

Și vei vedea că nu poate fi nimic rău în lume. Totul doar se îndreaptă din ce în ce mai mult spre educație, creștere, dezvoltare. Așa vom merge mai departe. În fiecare caz pe care ni-l prezintă natura, dimpotrivă, văd o oportunitate pentru ceva nou.

Întrebare: Și dacă vreau maximul în fiecare moment, este bine?

Răspuns: De ce nu? Este o dorință umană contrară unui animal. Vreau să trăiesc la maximum și nu contează pentru mine dacă există sau nu o pandemie. Vreau să mă realizez cât mai mult posibil în orice condiție pe care o primesc de la natură, nu am altă oportunitate și nu o voi avea.

Din „Kabbalah Express” KabTV, 06.11.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed